Er was eens... Het Leven 03: De botten en het skelet

Artikelcode 502053
Gaudin | Minte

'Er was eens... het leven' is gebaseerd op de populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.
Scenario Jean-Charles Gaudin
Tekeningen Minte
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463065757

Er was eens... Het leven is een stripreeks, gebaseerd op de populairwetenschappelijke animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien. Ieder deel in deze strip verbeeldt op heldere en speelse wijze hoe het menselijk lichaam werkt.

Een reis naar het allerkleinste, binnen in een menselijk lichaam! Het skelet is een subtiel bouwwerk van meer dan 200 botten, gemaakt om het menselijk lichaam en de meest kwetsbare delen ervan te ondersteunen en te beschermen. Ontdek samen met Pieter, Pieternel en hun vrienden de geheimen van deze prachtige “kathedraal”.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

c
14 Nov 2020
Coole suggesties
De animatieserie Er Was Eens heeft heel wat generaties geleerd over geschiedenis, het menselijk lichaam en nog veel meer. De animatieserie is bedacht en uitgevoerd in 1978, maar is nog altijd actueel en zeker geslaagd als medium om leerzame stof op een leuke manier te brengen. Er zijn ook tal van artikelen om de reeks heen bedacht, zoals deze stripboeken, doe in een nieuw en een wat eigentijds jasje zijn gestoken. Zo beleef je de avonturen van Pieter, Pieternel en hun leermeester Maestro op een unieke manier. Dit keer in een reis door je eigen lichaam, waar je alle geheimen leert kennen van de bijzondere samenwerking van verschillende organismen en cellen. De strip is mooi vormgegeven en goed doordacht tot uitvoer gebracht. Na het lezen van deze reeks zul je heel anders aankijken tegen je biologielessen en iedere vraag zonder problemen kunnen beantwoorden. Een van de leukste manieren om te leren: Er Was Eens! In dit derde deel duik je in de wereld van botten en het skelet. Botbreuken, groei, het verschil tussen kraakbeen en bot… alles komt aan bod, met kleurrijke figuurtjes en bijzondere wezentjes die de verschillende cellen vertegenwoordigen. (Dennis)
https://www.coolesuggesties.nl/leuke-strips-om-je-mee-te-vermaken/