Er was eens... Het Leven 01: Het hart

Artikelcode 502051
Gaudin | Minte

'Er was eens... het leven' is gebaseerd op de populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.
Scenario Jean-Charles Gaudin
Tekeningen Minte
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463062251

Er was eens... Het leven is een nieuwe stripreeks, gebaseerd op de populairwetenschappelijke animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien. Ieder deel in deze strip verbeeldt op heldere en speelse wijze hoe het menselijk lichaam werkt.

Een reis naar het allerkleinste, binnen in een menselijk lichaam! Ga samen met Maestro, Pieter, Pieternel en hun vrienden de strijd aan tegen virussen en bacteriën om het lichaam gezond te houden. Ontdek met onze helden hoe het hart werkt dat, door tijdens een mensenleven zo’n drie miljard keer te kloppen, het bloed door bijna 100.000 kilometer bloedvaten voortduwt!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
25 Nov 2021
Strip Info
Er was eens... is nu aangekomen bij de anatomie van de mens. En in dit eerste deel wordt er gefocust op de motor van het leven, het hart. Het hart pompt het bloed, geeft alle delen van ons lichaam zuurstof en neemt de koolzuurgas mee weg, het vervoert de vechters, antistoffen en macrofagen, tegen alle inkomende virussen, bacteriën,... Ja, onze motor werkt hard, heel hard. Ik stond verbaasd van de cijfers die zo terloops worden aangehaald in dit deel. We zitten toch prachtig in elkaar, niet?

Maestro, of toch een rode afgeleide van hem, neemt ons op sleeptouw doorheen de bloedsomloop en brengt ons actie, van gevechten tot roetsjbanen, en kennis. Zoals het vorige al aangeeft, wordt alles op een leuke manier gebracht, waardoor het niet aanvoelt alsof je aan het leren bent, maar je steekt ondertussen toch maar veel op. Ik heb nog steeds een boontje voor de 'Er was eens...' reeks en dit voldoet aan mijn verwachtingen.

De tekeningen zijn niet realistisch, voor zover ik weet is geen enkel rood bloedlichaampje bewust bijvoorbeeld, maar tezelfdertijd wordt er wel een duidelijke en juiste boodschap gebracht over het hart en het bloed. De cartoonachtige uitstraling van alle personages zorgt mee voor de aangename sfeer, wat deze reeks kenmerkt.

In het kort: zoals verwacht leerzaam en plezant