De Engelsman die niet van vuurwapens houdt 04: Het recht van de sterkste

Artikelcode 117204
Lupano | Salomone

Een 4-delig meeslepend verhaal van een ware helletocht in het Wilde Westen. Kleurrijke types gaan gezamenlijk op zoek naar een mysterieus document dat de loop van de Amerikaanse geschiedenis ingrijpend kan veranderen.
Scenario Wilfrid Lupano
Tekeningen Paul Salomone
Inkleuring Simon Champelovier
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463062176
ISBN Softcover 9789463068208

Amerika rond 1900. Het Congres wordt gedomineerd door miljonairs. Zij staan op het punt de Dawes-wet aan te nemen. Die wet maakt de plundering van duizenden hectaren grond van de indianen mogelijk. Tegelijkertijd helpt de jonge NRA, opgericht om het wapenbezit te stimuleren, het Congres met het voorbereiden van wetten die alleen het belang van de NRA dienen: meer wapens! Terwijl in de banken steeds vaker het getik van een nieuwe machine te horen is, lopen onze helden tegen een meedogenloos heen-en-weergedoe aan. Het spel kan nog alle kanten op gaan!

De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, geschreven door Wilfrid Lupano (Alim de leerlooier, Het rechte pad, Krasse knarren), is een verhaal in vier delen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
25 Nov 2021
Strip Info
Zoals reeds opgemerkt bij het vorige deel, is de toon van dit verhaal een pak serieuzer geworden. Misschien ook wel deels te wijten aan de nieuwsfeiten van de laatste tijd, wapens en de VS, het blijft een verwarrend huwelijk... niet voor de Amerikanen, maar wel voor zowat alle buitenstaanders. In ieder geval, in dit verhaal hebben verschillende mensen de kans om de liefde van de Amerikanen voor hun wapens te stoppen voor het de proporties aan zal nemen dat het vandaag heeft. Echter de verschillende partijen werken elkaar tegen en ondertussen is ook de machtige wapenlobby betrokken. De kans dat iedereen hier heelhuids uitkomt, slinkt met de pagina.

De makers zijn de humoristische zijde van dit verhaal niet vergeten, maar het is wel een beetje naar de achtergrond verdrongen. Maakt dat het verhaal minder sterk? Wel, je bent binnen getrokken en meegesleept door de humor en het werd dan langzaamaan een verhaal met een boodschap. De humor werd niet vergeten, maar is niet langer hetgeen dat je verder doet lezen. De switch werd goed in elkaar gestoken en het werkt.

De tekeningen zijn af en toe nog wel karikaturaal en dan zeker sommige gezichtsuitdrukkingen, maar ook hier is de overgang gemaakt naar een realistischer lijnvoering. Het past met de verandering van sfeer in dit verhaal.

In het kort: na het laatste deel brengt deze reeks uiteindelijk meer dan eerst verwacht.
https://stripinfo.be/recensie.php?recensie=4560