Conquests 05: Enorus

€9,95
Artikelcode 213165
Nicolas Jarry | Jean-Luc Istin | Stephane Crety | Olivier Héban

Het laatste restje van de mensheid bestaat uit 5 kolonies, elk met een armada van ruimteschepen die het heelal doorkruisen richting 5 exoplaneten. Hun doel: veroveren!
Scenario Nicolas Jarry, Jean-Luc Istin
Tekeningen Stephane Crety
Inkleuring Olivier Héban
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 68
ISBN Hardcover 9789463068048
ISBN Softcover 9789463068055

In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar vijf exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

De Canadese ruimtevloot bevindt zich in een baan om de planeet Enorus. De autoriteiten geven aan op zoek te zijn naar een plek om een eerste menselijke kolonie te stichten. In werkelijkheid heeft een vreemd fenomeen alle hoop tenietgedaan om ooit op deze planeet te kunnen leven: een ijstijd die even brutaal als onverwacht opkwam. Enorus is dood en de vloot heeft niet genoeg middelen om een andere planeet te bereiken, tenzij ze de helft van haar schepen opoffert. Het is aan Admiraal Murphy om de knoop door te hakken... 

Lees ook de nieuwe scifi knaller ISS SNIPERS!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
09 Feb 2022
Moors magazine
Conquests is een opmerkelijke science fictionstripreeks van scenaristen Jean-Luc Istin en Nicolas Jarry die voor elk deel een andere tekenaar vragen. Als je er net als Rutger Bregman van overtuigd bent dat alle mensen deugen kom je hier van een koude kermis thuis, want Istin en Jarry schetsen in tien verhalen tien scenario’s die het tegendeel lijken te bewijzen.

De aarde is onbewoonbaar geworden, en zo is het laatste restje van de mensheid in een armada van ruimteschepen op weg naar tien verschillende exoplaneten waar menselijk leven mogelijk zou moeten zijn. Er is allen één klein probleem – die planeten zijn meestal al bevolkt met intelligent leven, en wat doet de mens dan – hij gaat veroveren, en dat gaat bepaald niet altijd zachtzinnig.

Het knappe van de schrijvers van die tien verhalen is dat er zich telkens weer een ander scenario voordoet, en dat er op zo’n ruimteschip ook altijd wel iemand zit die wel degelijk op een goede en juiste manier wil handelen. Maar het loopt toch wel erg vaak slecht af.

In deel 5 zijn de Canadezen aangekomen bij exoplaneet Enorus, maar daar lijkt alles dood en is er een nieuwe ijstijd ingetreden. Dat betekent dat deze planeet ongeschikt is voor de mens, maar doorreizen naar de dichtstbijzijnde exoplaneet betekent dat ze een groot deel van de vloot zullen moeten achterlaten. Dat kan alleen via list en bedrog. Er is ook een Koreaanse vloot in de buurt, en dat betekent in de praktijk dat de mensen weer onder elkaar oorlog gaan voeren over materiaal en bevoorrading. Het hangt allemaal af van twee mannen, twee oude vrienden die hier tegenover elkaar komen te staan.