Het dagboek van Cerise 05: De eerste sneeuw op de perseïden

Artikelcode 213145
Joris Chamblain | Aurélie Neyret

De onderzoeken van Cerise, die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboek, zijn allemaal boeiend, grappig en ontroerend!
Scenario Joris Chamblain
Tekeningen Aurélie Neyret
Inkleuring Aurélie Neyret
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463068437
ISBN Softcover 9789463068444

De dagboeken van Cerise vormen een serie ontroerende onderzoeken die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboekaantekeningen!

Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek!
Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Ze houdt ze in de gaten en probeert hun diepste geheimen te raden...


In de loop van haar onderzoeken komt ze erachter hoe weinig ze van haar eigen verleden weet en ze doet er alles aan om dat boven water te krijgen. Via een soort briefwisseling met haar moeder in haar dagboeken duikt Cerise haar herinneringen in, van haar jongste kindertijd tot haar eerste leugens...
Die reis onthult haar het geheim van haar dagboeken en dan begrijp je eindelijk waarom ze er zo'n hekel aan heeft dat volwassen dingen verborgen houden... Een prachtig verhaal over openbaringen en sterke emoties.

Al meer dan 1 miljoen lezers maakten kennis met de verhalen van Cerise!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

h
24 Jan 2022
Holly Moors, Moors Magazine
Het dagboek van Cerise is een strip die er op het eerste oog misschien uitziet als een strip voor pubermeisjes, maar ik kan je verzekeren dat dit een strip is voor iedereen, en voor alle leeftijden.

Cerise is een elfjarig Frans meisje dat alleen met haar moeder woont en dat schrijfster wil worden. In de loop van de verhalen kom je er achter dat Cerise een bijzonder kind is, niet alleen omdat ze altijd iedereen wil helpen, maar ook doordat ze aan volwassenen geheimen weet te ontfutselen en daardoor levens weet te veranderen.

Dat doet ze samen met twee harstvriendinnen, terwijl ze af en toe vervreemd raakt van haar moeder. In het vijfde deel komen we er achter hoe dat zit, want hier duiken we in het verleden van Cerise zelf, en gaan we terug naar de dag dat haar vader overleed. De herinneringen die Cerise aan die dag heeft blijken ietwat incompleet, en langzaam maar zeker komen ze, dankzij een geduldige moeder, weer terug.

Het dagboek van Cerise is gemaakt als een mix van strip en dagboek, en er wordt een ontroerend leven in geschetst, dat regelmatig zelfs aangrijpend wordt. Aan het eind van dit verhaal wordt het dagboek dichtgeslagen en beweert Cerise dat ze er niet meer in zal schrijven, maar ik hoop dat we haar straks toch kunnen volgen in haar verdere leven, want als lezer ga je houden van dit meisje en haar vriendinnen, en van alle mensen die ze in haar avonturen aangeraakt heeft.

Een sublieme strip, die ik nu al als een klassieker beschouw.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/het-dagboek-van-cerise-boek-5-de-eerste-sneeuw-op-de-perseiden/