Vampire State Building (+stofomslag)

Artikelcode 810003
Ange | Renault | Charlie Adlard

De scenaristen van De Orde van de Drakendridders en de tekenaar van Walking Dead bundelen hun krachten voor een nagelbijtende horror-ervaring!
Scenario Ange, Patrick Renault
Tekeningen Charlie Adlard
Inkleuring Sébastien Gérard
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789464840629

Terry Fisher, een jonge soldaat die op het punt staat om op missie te vertrekken, spreekt met zijn vrienden af op de top van het Empire State Building voor een afscheidsfeestje. Vanuit het niets valt een zwerm vampiers de wolkenkrabber aan en begint iedereen af te slachten. De 102 etages van de wolkenkrabber zijn een dodelijke valstrik geworden. Terry ontdekt dat hij en z'n vrienden het moeten opnemen tegen U'tluntla, de verschrikkelijke vampiergod die eeuwenlang in het gebouw zat opgesloten. Verliezen betekent dat het leger gruwelijke monsters zich over de stad zal verspreiden...

Vampire State Building is een compleet verhaal! De scenaristen van De Orde van de Drakendridders en de tekenaar van Walking Dead bundelen hun krachten voor een nagelbijtende horror-ervaring!

3 reviews

3,7 sterren op basis van 3 beoordelingen

s
07 Mar 2024
Striptip.nl
Een van New Yorks meest iconische gebouwen wordt overspoeld door een groep bloeddorstige kannibalen. Als twee bouwvakkers op de 75e verdieping van het Empire State Building een geheime kamer met tribale schilderingen ontdekken, breekt de hel los. Ut’luntla, de vampiergod, zendt zijn volgelingen de Hamatsa’s uit om de wereld in bloed te verdrinken. Intussen viert Terry zijn afscheidsfeestje in dezelfde wolkenkrabber. Een ongelijke strijd volgt. Mensen van vlees en bloed nemen het op tegen moordlustige monsters die ongevoelig blijken voor de wapens van de stervelingen.

Hoewel het verhaal iets gelaagder is dan het plot doet vermoeden, Ange en Renault tussen de slachtpartijen door net voldoende tijd vinden om de karakters verder uit te diepen en de close-ups van radeloze slachtoffers in een troosteloze setting realistisch zijn neergezet, weet Adlard toch niet te overtuigen met zijn vertolking van Ut’luntla, die eerder lachwekkend dan huiveringwekkend wordt afgebeeld. (GG)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2024/
s
29 Dec 2023
Striptease
Terry heeft het uitgemaakt met zijn vriendin Mary en hij heeft besloten zich vrijwillig te melden voor Afghanistan. Omdat hij al in het leger zit als technicus is het een kwestie van tijd voor zijn overplaatsing. Zijn nichtje Ashley heeft om die reden een afscheidsfeestje georganiseerd op het Empire State Building in New York. Met een vriendengroepje gaan ze vanaf de top de zonsondergang bekijken en dan eten samen. Het is een pijnlijke confrontatie met Mary die er ook is. Zij hoopt ergens dat Terry nog te bepraten valt. Terwijl ze op het dak staan, openen een paar vaklui een verborgen ruimte op de 75ste verdieping, niet beseffende dat ze daarmee een oude vloek nieuw leven in blazen. Want de Irokezen die het Empire State Building bouwden, hebben een vampier verborgen in die kamer en die vampier komt nu vrij. Hij is er op uit om iedereen dood te bijten en op die manier een strijder te maken voor de oude Indianengod U’Tlun’Ta. De strijders moeten dan de wereld veroveren en het rijk van de god stichten en waarborgen. Al meteen vallen de eerste slachtoffers en het aantal doden grijpt waanzinnig snel om zich heen. Terry probeert zijn militaire ervaring in te zetten als ze merken wat er aan de hand is. En Mary belt haar vader die opdracht heeft het Empire State Building te restaureren. Hij kent het gebouw van haver tot gort. Inmiddels sneuvelen ook de vrienden van Terry, evenals zijn nichtje die hij persoonlijk in mootjes hakt. De politie is inmiddels ter plaatse, maar er blijkt maar één manier om de vampiers uit te schakelen: vuur. Maar ja, om nou het hele gebouw in de brand te steken? En hoe doe je dat? Mary’s vader wordt erbij gehaald, maar wil niet meewerken als hij hoort dat zijn dochter binnen zit. Het wordt een race tegen de klok, die ook nog eens verstoord wordt door een zware orkaan die de kust nadert.

Loeispannende horrorstrip met een race tegen de klok en keiharde beslissingen van overheidswege. En of dat betekent dat de wereld gered wordt van een vampiersinvasie? Lezen, aangenaam tijdverdrijf!

https://www.stripschap.nl/pages/topics/vampire-state-building.php?p=15
9
11 Dec 2023
9e KUNST.nl
We vermoeden dat deze strip een voorbeeldje is van eerst de titel bedenken en dan pas het verhaal. Niet erg, want dat zorgt deze keer voor een bloedstollende rollercoasterrit. In het Empire State Building wordt een verborgen tombe van een vampiergod ontdekt en al snel wordt het gebouw overspoeld door bijtgrage nachtwezens. Wat volgt is een soort van kruising tussen Die Hard, The Tower Inferno en Fright Night. Heel spannend allemaal en met veel scènes vol verbluffend spektakel. De personages gedragen zich allemaal nogal Amerikaans, zo van: “Ik hou van je”, “Vergeef me” en “We hebben geen keuze!”, maar dat hoort wellicht bij een blockbuster als dit. Extra bonus: de tekeningen zijn van Charlie Adlard, de man die jarenlang The Walking Dead van prenten voorzag. Op dat vlak zit de strip dus ook meer dan snor.

https://9ekunst.nl/2023/12/06/kort-van-stof-november-2023/