Museumkids

€9,95
KarinKa | Bloz

Degas, Monet, Manet… ben je de draad al kwijt? Geen zorgen! De museumkids laten je op een plezierige manier kunstgeschiedenis ontdekken.
Scenario KarinKa
Tekeningen Bloz
Inkleuring David Lunven
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463068864

Ontdek kunstgeschiedenis met een kwinkslag!

Degas, Monet, Manet… ben je de draad al kwijt? Geen zorgen! De museumkids laten je op een plezierige manier kunstgeschiedenis ontdekken. Samen met hen leer je waarom Manets werk Picknick op het gras een schandaal veroorzaakte en hoeveel schilderijen Van Gogh tijdens zijn leven verkocht, en je ontdekt dat de term ‘impressionisme’ in het begin een belediging was van een kunstcriticus. Dus volg de gids en sluit je aan bij de museumkids!

4 reviews

4,3 sterren op basis van 4 beoordelingen

c
27 Jun 2023
Coole Suggesties.nl
We hebben al een aantal educatieve strips voorbij zien komen rondom vreemde vogels of uitgestorven dieren, waar informatie en sketches hand in hand gaan. Museumkids neemt je mee naar de wondere wereld van kunstschilders en beeldhouwers, van museumbezoekjes tot de bijzondere karaktertrekjes van beroemde kunstenaars. Het stripboek is al fraai vormgegeven, met een schilderijenlijst op de voorkant van de kaft. Ook binnenin is het een feest van herkenning en ontdekking, wanneer de schrijvers je meenemen naar de fantastische wereld van het impressionisme!<br />
Toch kunnen comics als deze op het humoristische vlak af en toe de plank misslaan. De noodzaak om een pagina af te sluiten met een grap is soms zo groot, dat je als lezer eigenlijk niet meer weet of je de informatie op de pagina nou nog voor waar moet aannemen of niet. Wat dat betreft is het bij Museumkids vaak raak, vooral wanneer de kinderen in het museum rondlopen worden er vaak woordgrappen uitgewerkt die eigenlijk dan weer niets educatiefs of informatiefs duiden. Het concept is leuk en toegankelijk. De gekozen kunstwerken en kunstenaars zijn goed gekozen (het zijn echt toonbeelden van hun stroming) en ik heb de informatie niet op onwaarheden kunnen betrappen. Als die humor maar wat minder scherp was…
i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
In dit eerste deel van de nieuwe jeugdstripserie Museumkids maak je op een vermakelijke manier kennis met beeldhouwers en schilders. Kunstenaars die allen hun stempel hebben gezet in de kunstwereld. Je wordt getrakteerd op grappige korte strips waarin één voor één de kunstenaars aan je worden voorgesteld. Je leert niet alleen de makers van bekende werken kennen, maar ook waarom deze periode zo belangrijk was voor de kunst. Zo vonden er een paar wezenlijke uitvindingen plaats waardoor het voor schilders gemakkelijker werd om buiten te gaan schilderen, wat vervolgens de meest bijzondere werken heeft opgeleverd.

In de strips worden een aantal eigenzinnige kinderen meegenomen door een gids. Zij leert de kinderen (en de lezers van dit album) van alles over kunst. De leerzame stukjes zijn slim verwerkt in de verhaaltjes waardoor de strips vooral entertainen, terwijl je er haast ongemerkt iets van opsteekt.
Museumkids illustratie

Impressionistische impressies is het fantastische, geslaagde eerste deel over kunstgeschiedenis. De speelse illustraties geven een goed beeld van de kunstenaars en hun werk. Ze zijn het werk van Bloz (geb. 1969, Frankrijk). Hij was een ambtenaar en zijn werkervaring verwerkte hij in zijn strips (in de serie ‘Les Fonctionnaires’). Hij heeft een opvallende eigen stijl waarbij vooral de mimiek van de personages erg opvalt.

Museumkids is een serie om in de gaten te houden, een ideale reeks voor het onderwijs en een aanrader om thuis te verzamelen. De korte verhalen in dit eerste deel nodigen jong en oud uit om ze herhaaldelijk te lezen.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/stripboeken/museumkids-impressionistische-impressies/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Dit album is een zeer aangename kennismaking met de gloednieuwe reeks van KarinKa en Bloz. De tekeningen zijn fluks, mooi ingekleurd én de schilderijen worden er magnifiek in verwerkt. De personages zijn vooral tieners die dan vaak de link maken met de hedendaagse tijd, wat vaak voor een toffe kwinkslag zorgt. En de cover? Die is ge-wel-dig gevonden, doordat-ie ook gewoon ingekaderd is. Een straffe (jeugd)strip!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
04 Oct 2022
Moors Magazine
Een cursus impressionisme voor kinderen in de vorm van een humoristische stip, dat is feitelijk wat Museumkids is. De humor is soms wat aan de flauwe kant (ik denk zelf dat je kinderen best iets serieuzer kunt nemen – als je ze zegt op zoek te gaan naar de achterkant van het verhaal bij een schilderij zullen ze echt niet achter de schilderijen gaan kijken, ik vrees dat dat soort humor bij kinderen niet echt goed valt), maar de verhalen over de kunstenaars en de manier waarop de kinderen vervolgens enthousiast gemaakt worden voor hun kunst, daar is helemaal niks mis mee.

En het is inderdaad waar dat Monet een van de eerste kunstenaars was die echt in weer en wind buiten ging schilderen met een ezel, en dat dat lang niet altijd gemakkelijk was. En zo krijg je tussen neus en lippen door heel wat wetenswaardigheden over de kunst van iets meer dan honderd jaar geleden te weten, op een vlotte, humoristische manier opgediend, maar wel zo dat je er ongemerkt een hoop van opsteekt.
En, wat natuurlijk het belangrijkste is – je raakt misschien ook wel nieuwsgierig naar de kunstwerken die de kunstenaars waar je via deze strip mee kennis maakt beroemd hebben gemaakt. Leuk boek voor creatieve kinderen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/museumkids/