Museumkids

€7,95
KarinKa | Bloz

Degas, Monet, Manet… ben je de draad al kwijt? Geen zorgen! De museumkids laten je op een plezierige manier kunstgeschiedenis ontdekken.
Scenario KarinKa
Tekeningen Bloz
Inkleuring David Lunven
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463068864

Ontdek kunstgeschiedenis met een kwinkslag!

Degas, Monet, Manet… ben je de draad al kwijt? Geen zorgen! De museumkids laten je op een plezierige manier kunstgeschiedenis ontdekken. Samen met hen leer je waarom Manets werk Picknick op het gras een schandaal veroorzaakte en hoeveel schilderijen Van Gogh tijdens zijn leven verkocht, en je ontdekt dat de term ‘impressionisme’ in het begin een belediging was van een kunstcriticus. Dus volg de gids en sluit je aan bij de museumkids!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Dit album is een zeer aangename kennismaking met de gloednieuwe reeks van KarinKa en Bloz. De tekeningen zijn fluks, mooi ingekleurd én de schilderijen worden er magnifiek in verwerkt. De personages zijn vooral tieners die dan vaak de link maken met de hedendaagse tijd, wat vaak voor een toffe kwinkslag zorgt. En de cover? Die is ge-wel-dig gevonden, doordat-ie ook gewoon ingekaderd is. Een straffe (jeugd)strip!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
04 Oct 2022
Moors Magazine
Een cursus impressionisme voor kinderen in de vorm van een humoristische stip, dat is feitelijk wat Museumkids is. De humor is soms wat aan de flauwe kant (ik denk zelf dat je kinderen best iets serieuzer kunt nemen – als je ze zegt op zoek te gaan naar de achterkant van het verhaal bij een schilderij zullen ze echt niet achter de schilderijen gaan kijken, ik vrees dat dat soort humor bij kinderen niet echt goed valt), maar de verhalen over de kunstenaars en de manier waarop de kinderen vervolgens enthousiast gemaakt worden voor hun kunst, daar is helemaal niks mis mee.

En het is inderdaad waar dat Monet een van de eerste kunstenaars was die echt in weer en wind buiten ging schilderen met een ezel, en dat dat lang niet altijd gemakkelijk was. En zo krijg je tussen neus en lippen door heel wat wetenswaardigheden over de kunst van iets meer dan honderd jaar geleden te weten, op een vlotte, humoristische manier opgediend, maar wel zo dat je er ongemerkt een hoop van opsteekt.
En, wat natuurlijk het belangrijkste is – je raakt misschien ook wel nieuwsgierig naar de kunstwerken die de kunstenaars waar je via deze strip mee kennis maakt beroemd hebben gemaakt. Leuk boek voor creatieve kinderen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/museumkids/