Het Kunstbordeel 02: Mimi & Henri

€19,95
Artikelcode 212052
Gradimir Smudja

Het leven van een kunstenaar in de 19de eeuw gaat niet over rozen. Drank, drugs, dames van lichte zeden. Welkom in de Moulin Rouge...
Scenario Gradimir Smudja
Tekeningen Gradimir Smudja
Inkleuring Brigitte Findakly
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058851420

Montmatre is aan het einde van de negentiende eeuw de broedplaats van de moderne kunst. Grote meesters treffen elkaar dagelijks in de cafes om te discussieren over kunst. Onder hen is ook Henri de Toulouse-Lautrec, beroemd om zijn schilderijen van het Parijse nachtleven. Na Moulin Rouge is nu het tweede deel uit over het leven van Toulouse-Lautrec en zijn tijdgenoten: Mimi & Henri. De schilder ontmoet Mimi, de liefde van zijn leven. Maar zoals dat gaat in negentiende eeuwse liefdesgeschiedenissen (denk aan Anna Karenina of La Bohëme): dat kan niet goed aflopen.

Gradimir Smudja (Mausart, Op tijdreis door de schilderkunst) is verliefd op de schilderkunst. De strips van de Joegoslaaf zijn een hommage aan de grote meesters. Zijn eerste stripboek Vincent en Van Gogh behandelt de oorsprong van Van Goghs genialiteit. Het Kunstbordeel biedt Smudja de mogelijkheid een liefdevolle draai te geven aan de biografie van Toulouse-Lautrec. Die leidt de lezer langs de hoogtepunten van de negentiende eeuwse schilder- en beeldhouwkunst.

Het Kunstbordeel is een complete reeks van 4 delen.

 

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen