Het Kunstbordeel 01: Moulin Rouge

€19,95
Artikelcode 212051
Gradimir Smudja

Het leven van een kunstenaar in de 19de eeuw gaat niet over rozen. Drank, drugs, dames van lichte zeden. Welkom in de Moulin Rouge...
Scenario Gradimir Smudja
Tekeningen Gradimir Smudja
Inkleuring Brigitte Findakly
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058851031

Montmatre is in 1889 niet alleen het hoogste punt van de Lichtstad, maar bovenal de legendarische heuveltop van de bohëme. Een plek waar de muzen laagvliegen en de sterren binnen handbereik zijn. Het is ook de standplaats van de kleine grote schilder, god van de wijn en de cognac, Henri de Toulouse-Lautrec. Hij heeft zijn comfortabele maar saaie adellijke leventje achter zich gelaten en hij gaat elke dag naar de Moulin Rouge om daar de opwindende wereld van kunst en vertier te betreden. Vergezeld door zijn vrienden gidst hij ons door de creatiefste periode van het oude Europa.

Hij is niet alleen schilder, maar ook schepper, ironisch poët en psychiater van zijn modellen. Hij is hoofdrolspeler en regisseur van dit even komische als tragische stuk: Het kunstbordeel. Met een buitengewoon gastoptreden van Oscar Wilde!

Het Kunstbordeel is een complete reeks van 4 delen, superieur gevisualiseerd door Gradimir Smudja (Vincent en Van Gogh, Mausart, Op tijdreis door de schilderkunst).

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen