Marshal Bass 10: Hell Paso

€19,95
Artikelcode 214050
Darko Macan | Igor Kordey

Deze rauwe western volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.
Scenario Darko Macan
Tekeningen Igor Kordey
Inkleuring Nikola Vitkovic
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789464840971

Nog steeds onderweg, komt marshal Bass te weten dat zijn baas, kolonel Helena, vastzit in een stad die is getroffen door een dodelijke epidemie. En die stad, gelegen op de oever van een woeste rivier, wordt tot overmaat van ramp belegerd door een Amerikaanse legereenheid met aan haar hoofd een man die dorst naar wraak op Helena. Alleen door samen te werken met zijn aanvankelijke vijanden, de Rangers, kan River Bass hopen levend weg te komen uit de hel... van Hell Paso.

Ieder deel van Marshal Bass is een afgerond verhaal.

Deze titel verschijnt ook als luxe Collectors Edition met dossier en gesigneerde prent.

3 reviews

4 sterren op basis van 3 beoordelingen

m
27 Mar 2024
MOORS MAGAZINE
In het tiende deel in de reeks Marshal Bass, waarin het verhaal verteld wordt van de eerste zwarte Amerikaanse marshall, komt Bass onderweg te weten dat zijn baas, kolonel Helena, vastzit in een stad die is getroffen door een dodelijke epidemie. En die stad, gelegen op de oever van een woeste rivier, wordt tot overmaat van ramp belegerd door een Amerikaanse legereenheid met aan haar hoofd een man die dorst naar wraak op Helena. We hebben het dan over een sadistische psychopaat die nergens voor terugdeinst.

Alleen door samen te werken met zijn aanvankelijke vijanden, de Rangers, kan River Bass hopen levend weg te komen uit de hel van Hell Paso.

Opnieuw een verhaal over geweld en racisme, waarin dit keer ook het verhaal van de kinderen van Bass verweven zit, dat wordt parallel verteld – zijn jonge zoon, die een oog verloren is, wil vanaf dat moment alleen nog maar muziek maken, en we volgen ook hem op zijn opmerkelijke pad.

Een rauwe strip, niet voor tere zieltjes, maar als je een beetje van het echte wilde westen wilt proeven met al zijn nare kanten, dan is deze strip een absolute aanrader. Elk deel is een afgerond verhaal, al is het handig als je de geschiedenis van Bass al wat gevolgd hebt.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/marshal-bass-10-hell-paso/
s
07 Mar 2024
Striptip.nl
Origineel verloop van het verhaal: de beveiliging van een stadje verwordt tot een belegering. De eigenzinnige marshal beweegt zich behoedzaam door de almaar dreigender wordende situatie heen. Omdat er ook nog allerlei subplotjes doorheen lopen, is dit niet het meest heldere scenario van de reeks, die ik wel erg kan waarderen. De tekeningen zijn zeer sprekend, net als de inkleuring. Behoorlijk in your face. Mooi, maar je moet ervan houden. Eind 2023 is er overigens een miniserie over Bass uitgekomen. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2024/
9
07 Mar 2024
9e KUNST.nl
Marshal Bass is op tien albums tijd onze favoriete westernreeks geworden. Zelfs topreeksen als Undertaker vinden we nog net iets minder. De reden daarvoor is het volstrekt unieke karakter van Bass: apathisch en egoïstisch gecombineerd met de extreme duistere sfeer van de albums. De makers deinzen er niet voor terug om het slechtste van de mens te tonen. Dat geheel overgieten ze dan nog eens met een sausje van heel donkere humor. In deze aflevering gaat de Marshal, eigenlijk nogal tegen z’n karakter in, naar Hell Passo om zijn voormalige kolonel te bevrijden. Hij komt terecht in een stad waar het schuim van de maatschappij zich ophoudt, wat zorgt voor heel wat memorabele scènes. Meestertekenaar Igor Kordey steekt in elk album ook minstens één imposante tweepagina-spread en ook in dit album is het weer genieten geblazen van een feestelijke saloonscène. Magnifieke strip.

https://9ekunst.nl/2024/03/06/kort-van-stof-februari-2024/