Kale Kop 05: De handen uit de mouwen

€7,95
Serge Ernst | Zidrou

De grappige en vertederende avonturen van een klein meisje dat een ziekenhuis woont.
Scenario Zidrou
Tekeningen Serge Ernst
Inkleuring Serge Ernst
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463068376

De grappige en vertederende avonturen van een klein meisje dat een ziekenhuis woont.

Hallo, ik heet Zita. Zita Sayyah. Maar hier, in ziekenhuis De Wafel, noemt iedereen me ‘Kale Kop’. Ik woon hier nu al 9 jaar. Wie doet beter? En dat komt allemaal door die smerige leukemie, maar die stel ik niet aan je voor… straks krijgt ze jou ook nog te pakken. In 9 jaar tijd heb ik heel wat zieke kinderen ontmoet, en hun ouders! Ik heb heel wat tranen gezien! En gedeelde glimlachen…

Wat dit ziekenhuis mist, is een kamer waar ouders van opgenomen kinderen kunnen overnachten. Geldgebrek, naar het schijnt. Maar je kent mij! Als er een probleem opduikt, blijf ik niet zomaar bij de pakken zitten. Om een oplossing te vinden, ben ik bereid mijn handen… en mijn hersenen uit de mouwen te steken. Zo waar ik Zita heet!

Kale Kop is getekend door Serge Ernst, op scenario van Zidrou.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
10 Jan 2022
Moors Magazine
Een humoristische strip maken over een meisje van dertien met een kale kop dat leukemie heeft en dat al negen jaar in een ziekenhuis woont, kan dat? Ja, dat kan, en de verhalen rond dit meisje, dat eigenlijk Zita Sayyah heet, worden met elk album aangrijpender, soms juist door de humor, want Kale Kop weet met haar gevoel voor humor er bij iedereen de moed in te houden, met name ook bij haar vrienden- vriendinnenclubje, de krokodillenbende.

In dit vijfde deel in deze unieke reeks ontfermt Kale Kop zich over een jonge moeder die niet bij haar bijna tweejarige zoontje mag blijven in het ziekenhuis. Het gaat dan om de gebruikelijke, inmiddels zeer herkenbare redenen – er is geen geld, protocollen, geen ruimte, geen menskracht, ga zo maar door.

Maar dan komt Kale Kop in actie, met haar vriendenclub plus een aantal ouders, en dan wordt er van alles in gang gezet. Het gaat bij deze strip vooral ook om de grappen en verhalen die tussen neus en lippen door langskomen. De humor is soms wrang, maar je krijgt er ook regelmatig een brok van in de keel – sterker nog, ik vermoed dat er maar weinig lezers zullen zijn die het helemaal droog kunnen houden bij het lezen van deze strip, en dat zonder dat het verhaal ergens zoetsappig of sentimenteel wordt. Integendeel zelfs.

Kale Kop werd tot nu toe uitgegeven door Strip2000, maar dat bestaat helaas niet meer, maar gelukkig heeft Uitgeverij Silvester Strips het stokje overgenomen en dit vijfde deel uitgebracht. Chapeau!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/kale-kop-5-de-handen-uit-de-mouwen/