Inferno 02: Coastal Command

€19,95
Antoine Crespin

Intrigerende verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Ieder deel van Inferno is een compleet verhaal.
Scenario Antoine Crespin
Tekeningen Antoine Crespin
Inkleuring Antoine Crespin
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463069526

September 1943... Op een Britse luchtmachbasis arriveren nieuwe piloten voor de Bristol Beaufighter Mk VI. Ze komen van escadrilles uit Lancaster om met deze nachtjagers te vliegen, klaar om te worden ingezet als jachtbommenwerper, bij aanvallen op schepen of bij grondaanvallen. De missies volgen elkaar op en worden steeds gevaarlijker. Maar het uiteindelijke doel van de piloten is met een Mosquito te vliegen, en daarvoor moeten ze eerst dit allemaal overleven…

Ieder deel van Inferno is een compleet verhaal.

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
02 Jun 2023
MOORS MAGAZINE
De stripreeks Inferno begon met De Hamburg-meridiaan, waarin geallieerde piloten Hamburg platbombardeerden in juli 1943. Dat was een indrukwekkende start van de serie, omdat het verhaal kalm en nuchter verteld werd en daardoor behoorlijk hard binnenkomt.

In het tweede deel, Coastal Command, zijn we in september 1943 aangeland en is een groep nieuwe piloten op een luchtmachtbasis in Schotland aangekomen om te leren vliegen met de splinternieuwe Bristol Beaufigther Mk VI, een kleiner, wendbaarder vliegtuig met veel vuurkracht. Het zijn nachtjagers en jachtbommenwerpers, bedoeld om onderzeeërs en schepen aan te vallen.

De missies volgen elkaar snel op en worden elke keer gevaarlijker, en er worden dan ook aan geallieerde zijde heel wat slachtoffers geteld. Treuren om je omgekomen collega’s en vrienden? Daar is geen tijd voor, want de volgende dag moet je weer de lucht in voor de volgende gevaarlijke missie.

De waanzin van de oorlog komt hier tussen neus en lippen door bij je binnen, want je kunt dit ook lezen als een spannend verhaal, maar daarvoor is het allemaal toch ook weer net te realistisch. Ik begon me tijdens het lezen steeds beter te realiseren waar een post-traumatische depressie vandaan komt, want tijdens alle actie heb je helemaal geen tijd om stil te staan bij de dood van je vrienden, laat staan bij wat je bij de vijand aanricht, maar na afloop zal het toch echt wel een keer tot je doordringen. Net zoals het bij jou als lezer doordringt.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/inferno-coastal-command/
s
01 Dec 2022
Striptip.nl
In september 1943 worden de vier piloten uit deel 1 opgeleid om te vliegen in zogenaamde Beaufighters. Tijdens de opleiding is er ook tijd voor vertier en wordt er wat afgeflirt. Een ongeluk zorgt ervoor dat Jack en Chris een aantal maanden worden uitgeschakeld. Na hun herstel worden ze ingezet voor een aanval op enkele Duitse schepen die in een Noors fjord liggen.

Zeer realistisch getekende vliegtuigen en mensen, mooi om te zien. Met name de luchtgevechten boven zee en de besneeuwde fjorden zien er geweldig uit. Dat verandert niks aan het feit dat het verhaal niet echt blijft hangen. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november-2022/