Het wilde westen 04: Kansas River

€19,95
Artikelcode 214024
Francois Capuron | Fred Duval | Fabrice Jarzaguet

Eer, vrijheid, wraak en een handvol dollars brengen vier levens bijeen in een wilde rit door een door burgeroorlog verscheurd land. Een spannende western in 4 delen!
Scenario Fred Duval, Francois Capuron
Tekeningen Fabrice Jarzaguet
Inkleuring Isabelle Rabarot
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065641
ISBN Softcover 9789463065658

Belast met een onderzoek naar waarom het tracé van een spoorlijn is gewijzigd, waardoor er nu een spoorbrug moet worden gebouwd, wordt kapitein Lopeman belegerd door de bevolking van Ashland. Om te ontsnappen, heeft hij geen andere keuze dan zich aan te sluiten bij de twee vogelvrij verklaarden. Terwijl het hele dorp belust is op wraak, staat de brug op het punt te worden opgeblazen. Een ultieme race tegen de klok is in gang gezet.

Een jonge Zuidelijke van goede komaf, een afvallige Indiaanse verkenner en een kapitein met doortastende methodes. Drie levens, die elkaar kruisen tijdens hun tocht door het nog steeds wilde Westen? Een spannende western in 4 delen!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
23 Nov 2020
Moors Magazine
Het Wilde Westen is een vierdelige strip met een wat mij betreft al te brede titel die net iets te vaag is voor dit specifieke verhaal. We zijn in de Verenigde Staten in de herfst van 1865, en in het begin van dit vierde deel van het verhaal wordt kapitein Lopeman, die moet onderzoeken waarom het tracé van een spoorbaan is gewijzigd, waardoor er nu een spoorbrug moet worden gebouwd belegerd door de bevolking van het plaatsje Ashland in het kantoor van de plaatselijke sheriff.

Om uit die netelige situatie te komen zal hij een verbond moeten sluiten met twee vogelvrij verklaarden, die al een aantal delen door premiejagers worden achtervolgd. Hij belooft hun gratie in ruil voor hun hulp. Dat is opmerkelijk, want hij zat als premiejager zelf ook een tijd lang achter de twee aan.

Ondertussen staat de spoorbrug op het punt opgeblazen te worden, dus heeft kapitein Lopeman haast, terwijl er nog steeds premiejagers op jacht zijn. In dit vierde deel worden alle verhalen die onder en langs elkaar heen verteld werden in deze bijzondere westernstrip mooi afgerond en wordt alles eindelijk duidelijk. Daar zijn soms wel wat lappen tekst voor nodig, maar daar heb ik zelf niet echt veel bezwaar tegen, als het verhaal maar klopt en echt goed in elkaar zit, en dat is hier zeker het geval.

Kansas River is het afsluitende vierde deel van een reeks, en ik kan je aanraden om de hele reeks te lezen, want het gaat hier niet echt om losse, afgeronde verhalen, maar om één, lang, ingewikkeld verhaal met veel zijsporen.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/het-wilde-westen-4-kansas-river/
s
14 Nov 2020
Striptip
Het slot van het vierluik dat Galgvogel genoemd had moeten worden. De keiharde rotzak kapitein Lopeman heeft jongedame Shannon Granger en indiaans verkenner Nathanaël nog steeds in zijn kielzog. Hij moet de aanleg van een spoorbrug beveiligen, maar een nabijgelegen stadje komt ertegen in opstand. Ook na de hardhandige beëindiging van de opstand blijkt de spoorbrug nog doelwit. Lopeman moet als een dolle zien uit te vogelen wat er precies aan de hand is, want het dreigt gruwelijk uit de klauwen te lopen. Uiteraard komen in dit slot alle eindjes bij elkaar. Het verloop van het hele verhaal is zodanig dat dit, op basis van het begin, op geen enkele manier te voorspellen viel.

Wanneer je de voorgaande delen niet hebt gelezen is dit album wat aan de lastige kant om te volgen. Ons advies is dan ook om het hele vierluik achter elkaar te lezen. Dan krijg je een origineel westernverhaal in sneltreinvaart, met de nodige intriges en vuurgevechten. Aanrader!
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/