Er was eens... Het Leven 04: De spieren en het vet

Artikelcode 502054
Gaudin | Minte

'Er was eens... het leven' is gebaseerd op de populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.
Scenario Jean-Charles Gaudin
Tekeningen Minte
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463067300

Er was eens... Het leven is een stripreeks, gebaseerd op de populairwetenschappelijke animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien. Ieder deel in deze strip verbeeldt op heldere en speelse wijze hoe het menselijk lichaam werkt.

Een reis naar het allerkleinste, binnen in een menselijk lichaam! Maestro en zijn vrienden moeten het opnemen tegen virussen en bacteriën om het lichaam gezond te houden. Ons menselijk lichaam bevat meer dan 650 spieren. Samen met Pieter en zijn vrienden ontdek je hoe al die spieren werken en leer je hoe je spiermassa en vetmassa, die essentieel zijn voor een goede gezondheid, verzorgt.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Dit is een stripadaptatie van ‘er was eens…’, de tekenfilmserie van Albert Barillé. Maestro neemt ons mee in de strijd tegen virussen en bacteriën om ons gezond te houden. Dit album gaat over onze spieren en vet. Zo komen we te weten dat we meer dan 650 spieren hebben, ontdekken we hoe die werken en leren we weer heel wat bij over onze gezondheid.

Deze stripreeks geeft ons zo’n nostalgisch gevoel! We keken de afleveringen van ‘Er was eens…’ tijdens onze lessen biologie in het middelbaar. Zelfs toen we jonger waren, leerden we graag bij van Maestro op de televisie. Het is dus genieten geblazen om ook in stripvorm dit werk terug te zien. Minte zorgt voor een hedendaags grafisch jasje, zonder in te boeten aan informatieve waarde. De dynamische tekenstijl, in combinatie met humor én de levenslessen die we kennen van de tv-serie, zorgt ervoor dat dit een absolute aanwinst is in de stripkast. We zijn overtuigd om de reeks te blijven verzamelen, want het is echt de moeite!

https://www.instagram.com/deboekenman/