Verhalen uit Arrakeen (+stofomslag)

€29,95
Brian Herbert | Kevin J Anderson | Adam Gorham | Jakub Rebelka | Patricio Delpeche

Dit boek bundelt de verhalen 'Dune: Bloed van de Sardaukar' en 'Dune: Het gefluister van de Zeeën van Caladan'. 
Scenario Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Tekeningen Adam Gorham, Jakub Rebelka
Inkleuring Patricio Delpeche
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463069922

Ontdek de verborgen verhalen van het gevecht om Arrakeen! 
 
Jopati Kolona is lid van de Sardaukar: de militaire elite-eenheid van de Keizer. De Sardaukar zijn onverslaanbaar, onbuigzaam in hun toewijding en worden gevreesd doorheen de hele melkweg. Jopati krijgt van zijn meester de opdracht om het bastion van Atreides op Dune omver te werpen. Hij zal gedwongen worden te kiezen tussen zijn plicht en vergiffenis. 
 
Terwijl Paul Atreides tijdens de strijd op zijn duistere lot stuit, moet Sergeant Vitt zijn familiegave van het vertellen van verhalen als Jongleur gebruiken om zijn mannen te transporteren van de dood naar hun thuiswereld Caladan. Kan Vitt hen mentaal terugvoeren naar de weelderigheid van Caladan en hen het geschenk van hoop in de duisternis geven? 

Dit boek bundelt de verhalen Dune: Bloed van de Sardaukar en Dune: Het gefluister van de Zeeën van Caladan

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

Dit boek verschijnt ook als gelimiteerde Collectors Edition.

Dune verscheen in 2021 ook als speelfilm. Zie hier de trailer:

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
05 Mar 2023
Striptip.nl
Dit album bevat twee verhalen. In Bloed van de Sardaukar wordt de herovering van de hoofdstad van de planeet Dune, Arrakeen, beleefd door de ogen van Jopati Kolona. Hij is lid van de gevreesde keizerlijke Sardaukar-troepen, die de Harkonnen heimelijk helpen in hun strijd tegen Huis Atreides. Kolona bezit kwaad bloed tegenover de Atreides, omdat zij zijn familie groot onrecht hebben aangedaan. Maar hij begint te twijfelen…

In Het gefluister van de zeeën van Caladan raakt tijdens dezelfde invasie een groepje Atreides-soldaten opgesloten in een grot. Een van hen is zwaargewond. Om zijn pijn te verlichten vraagt hij aan sergeant Hoh Vitt, om hem in gedachten terug te brengen naar Caladan, de thuisplaneet van de Atreides. Vitt is getraind als Meester Jongleur, een verteller die verhalen met zoveel kracht kan brengen dat het diepe impact heeft. Gezien de daaraan verbonden gevaren is Huis Jongleur verboden. Terwijl de bommen om hen heen vallen, neemt Vitt ze mee terug naar Caladan.

Aangename verrassing, deze korte verhalen uit de wereld van Dune. In beide gevallen wordt de invasie van Arrakeen vanuit andere invalshoeken getoond dan in de originele graphic novels. Met name in het eerste verhaal: heel goed te pruimen, wel wat aan de moralistische kant. Prima getekend en fraai ingekleurd, in de lijn van de graphic novels van Dune: Huis Atreides. Het tweede verhaal is goed geschreven en bevat de nodige spanning. Interessant om meer te lezen over het verbannen Huis Jongleur. De tekeningen ogen wat grover en dat ziet er kunstzinnig en sfeerverhogend uit. Goed album! (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2023/