Dune, Huis Atreides: Boek 3 (+stofomslag)

Brian Herbert | Kevin J Anderson | Dev Pramanik | Alex Guimaraes

De officiële prequel van het baanbrekende DUNE. Een graphic novel in 3 delen.
Scenario Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Tekeningen Dev Pramanik
Inkleuring Alex Guimaraes
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463069342

De officiële prequel van Frank Herberts baanbrekende Dune. Een graphic novel in 3 delen.

Na de voortijdige dood van zijn vader wordt de jonge Leto Atreides Hertog van Huis Atreides, terwijl Duncan Idaho zijn eerste stappen zet om Leto’s rechterhand te worden. Ondertussen verspilt Baron Harkonnen geen tijd om de eeuwenlange strijd tussen Harkonnen en Atreides in het geheim voort te zetten.

Een nieuw tijdperk breekt aan wanneer Kroonprins Shaddam zich van zijn vader kan ontdoen om zo de troon van het Keizerrijk te pakken te krijgen. En Pardot Kynes, die nu door de Fremen gezien wordt als een profeet, voert zijn plannen door om een oase te maken van de woestijnplaneet.

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition. KLIK HIER.

Dune verscheen in 2021 ook als speelfilm. Zie hier de trailer:

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
03 Sep 2022
MOORS MAGAZINE
Huis Artreides is de officiële prequel van Frank Herbert’s baanbrekende science-fiction-epos Dune, over de machtsstrijd op de woestijnplaneet Arrakis, ergens in de verre toekomst. Die prequel is gebaseerd op aantekeningen van de originele Dune-auteur Frank Herbert, die zijn uitgewerkt door Brian Herbert en Kevin J Anderson. Het gaat hier dus niet om delen uit de originele legendarische Dune-boeken van Frank Herbert, maar ook deze voorgeschiedenis is voor de fans zeer de moeite waard.

Dit is het derde deel van de driedelige graphic novel die van deze prequel is gemaakt, en het is ook voor iemand die de verhalen van Herbert nog niet kent een mooie, toegankelijke manier om kennis te maken met deze unieke toekomstwereld.

Na de voortijdige dood van zijn vader wordt de jonge Leto Atreides Hertog van Huis Atreides, terwijl Duncan Idaho zijn eerste stappen zet om Leto’s rechterhand te worden. Ondertussen verspilt Baron Harkonnen geen tijd om de eeuwenlange strijd tussen Harkonnen en Atreides in het geheim voort te zetten.

Een nieuw tijdperk breekt aan wanneer Kroonprins Shaddam zich van zijn vader kan ontdoen om zo de troon van het Keizerrijk te pakken te krijgen. En Pardot Kynes, die nu door de Fremen gezien wordt als een profeet, voert zijn plannen door om een oase te maken van de woestijnplaneet. Welkom in de wereld van Dune!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/dune-huis-artreides-3/
9
23 Aug 2022
9ekunst.nl
Hoe meer Dune, hoe beter! En zeker als het in de vorm is van de prachtig getekende hardcovers waar Silvester ons de laatste tijd mee verwent. Dit derde deel rondt de prequel trilogie over Leto Atreides af, maar laat ons nog met heel wat vragen zitten. Er vallen nog veel losse eindjes aan elkaar te knopen en te verklaren tussen het einde van dit boek en de hoofdreeks zelf. In die zin komen sommige scènes nogal overbodig over. Zo passeert er even het relaas van ene C’Tair, maar later zien we die beste man nooit meer terug. Het zal dus van de eventuele sequel op deze prequel afhangen of we de reeks helemaal geslaagd kunnen noemen.

https://9ekunst.nl/2022/08/06/kort-van-stof-juli-2022/