Dune, Huis Atreides: Boek 1 (+stofomslag)

Brian Herbert | Kevin J Anderson | Dev Pramanik | Alex Guimaraes

De officiële prequel van het baanbrekende DUNE. Een graphic novel in 3 delen.
Scenario Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Tekeningen Dev Pramanik
Inkleuring Alex Guimaraes
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463067997

De officiële prequel van Frank Herberts baanbrekende Dune. Een graphic novel in 3 delen.

Welkom in de verre toekomst op de woestijnplaneet Arrakis, waar Pardot Kynes op zoek is naar de geheimen van deze wereld. Terwijl Kynes op zoek gaat wordt er een coup voorbereid door de zoon van Keizer Elrood, tracht een acht jaar oude Duncan Idaho aan zijn wrede slavenmeesters te ontsnappen en begint een jonge man met de naam Leto Atreides aan een noodlottige reis.

Deze onwaarschijnlijke bondgenoten zullen elkaar ontmoeten als verstotelingen en zullen ontdekken dat het lot hen heeft aangewezen om de geschiedenis naar hun hand te zetten.

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition. KLIK HIER.

Dune verscheen in 2021 ook als speelfilm. Zie hier de trailer:

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Deze reeks is een prequel op Frank Herberts boek ‘Dune’, die we ongetwijfeld ook kennen vanop het witte doek. De verhalen spelen zich af op woestijnplaneet Arrakis, waar Pardot Kynes op queeste is naar alle geheimen van deze planeet. Intussen gebeurt er ook heel wat, waaronder de zoon van de keizer die een coup voorbereidt. Het tweede deel broeit logischerwijs verder op het eerste, dus daar willen we nog niet té veel over spoilen.

Dune is een geweldig boek en een nog geweldigere film. Gelukkig zijn ook de strips van diezelfde kwaliteit. De tekenstijl oogt prachtig, met heel wat knap uitgewerkte decors. Je merkt wel dat de tekenstijl eerder bij comics aansluit dan bij de 'klassiekere' strips, maar Dune mag dat zeker hebben. Het tekenteam brengt mimiek in de gezichten, terwijl de monsters er enorm cool uitzien. Deze strips bevatten dus alles wat een goeie comic moet hebben; een interessant plot, knappe platen en het belangrijkste; actie troef!

https://www.instagram.com/deboekenman/