Verhalen uit Arrakeen (+stofomslag)

Brian Herbert | Kevin J Anderson | Adam Gorham | Jakub Rebelka | Patricio Delpeche

Dit boek bundelt de verhalen 'Dune: Bloed van de Sardaukar' en 'Dune: Het gefluister van de Zeeën van Caladan'. 
Scenario Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Tekeningen Adam Gorham, Jakub Rebelka
Inkleuring Patricio Delpeche
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463069922

Ontdek de verborgen verhalen van het gevecht om Arrakeen! 
 
Jopati Kolona is lid van de Sardaukar: de militaire elite-eenheid van de Keizer. De Sardaukar zijn onverslaanbaar, onbuigzaam in hun toewijding en worden gevreesd doorheen de hele melkweg. Jopati krijgt van zijn meester de opdracht om het bastion van Atreides op Dune omver te werpen. Hij zal gedwongen worden te kiezen tussen zijn plicht en vergiffenis. 
 
Terwijl Paul Atreides tijdens de strijd op zijn duistere lot stuit, moet Sergeant Vitt zijn familiegave van het vertellen van verhalen als Jongleur gebruiken om zijn mannen te transporteren van de dood naar hun thuiswereld Caladan. Kan Vitt hen mentaal terugvoeren naar de weelderigheid van Caladan en hen het geschenk van hoop in de duisternis geven? 

Dit boek bundelt de verhalen Dune: Bloed van de Sardaukar en Dune: Het gefluister van de Zeeën van Caladan

Dit boek verschijnt ook als gelimiteerde Collectors Edition.

Dune verscheen in 2021 ook als speelfilm. Zie hier de trailer:

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
14 Apr 2023
MOORS MAGAZINE
De klassieke science fictionboeken over de planeet Dune van Frank Herbert worden met groot succes verstript in verschillende reeksen, en ik was eerst wat terughoudend toen ik zag dat er ook een deel uitkwam met “verhalen uit Arrakeen” – dat lijkt wel een beetje op het uitmelken van de basis-saga, dacht ik. Maar de twee verhalen die in dit deel gebundeld zijn blijken uitstekende strips op te leveren, met voor het tweede verhaal zelfs een verbazingwekkend goede tekenaar die de beste tekeningen tot nu toe in de hele Dune-reeks levert wat mij betreft. Voor Het gefluister van de zeeën van Caladan zorgde Jakub Rebelka niet alleen voor de tekeningen, maar ook voor de fabelachtig mooie inkleuring. In een van de dossiers achterin het boek kun je bovendien zien hoe hij van tekst tot beeld kwam en hoe de kleur dan een belangrijke rol gaat spelen.

Verhaal 1, Bloed van de Sardaukar: Jopati Kolona is lid van de Sardaukar: de militaire elite-eenheid van de Keizer. De Sardaukar zijn onverslaanbaar, onbuigzaam in hun toewijding en worden gevreesd in de hele melkweg. Jopati krijgt de opdracht om het bastion van Atreides op Dune omver te werpen. Hij wordt dan gedwongen te kiezen tussen zijn plicht en vergiffenis. Je krijgt in dit verhaal ook zijn hele dramatische voorgeschiedenis mooi te zien, en dat verklaart veel van wat volgt.

Verhaal 2: Het gefluister van de zeeën van Caladan: Terwijl Paul Atreides tijdens de strijd op zijn duistere lot stuit, moet Sergeant Vitt zijn familiegave van het vertellen van verhalen als Jongleur gebruiken om zijn mannen te transporteren van de dood naar hun thuiswereld Caladan. Kan Vitt hen mentaal terugvoeren naar de weelderigheid van Caladan en hen het geschenk van hoop in de duisternis geven? Dit verhaal wordt zo fraai in tekeningen gevat dat je het bijna ademloos zit te lezen.

Dit boek bundelt de verhalen Dune: Bloed van de Sardaukar en Dune: Het gefluister van de Zeeën van Caladan. Het boek sluit af met twee fraaie dossiers en een hoofdstuk “van tekst naar tekening”, met een aantal mooie voorbeelden die voor elke stripliefhebber een fantastische toegift zijn. Kortom, niet alleen een uitmuntende uitbreiding van het Dune-universum, tegelijkertijd ook een voorbeeldige uitgave, met alles waar een stripliefhebber blij van wordt.

Hier rechts zie je eerst twee bladzijden uit het eerste verhaal, dan twee bladzijden uit het tweede verhaal en tenslotte een voorbeeld van “van tekst naar tekening”.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/dune-verhalen-uit-arrakeen/
s
05 Mar 2023
Striptip.nl
Dit album bevat twee verhalen. In Bloed van de Sardaukar wordt de herovering van de hoofdstad van de planeet Dune, Arrakeen, beleefd door de ogen van Jopati Kolona. Hij is lid van de gevreesde keizerlijke Sardaukar-troepen, die de Harkonnen heimelijk helpen in hun strijd tegen Huis Atreides. Kolona bezit kwaad bloed tegenover de Atreides, omdat zij zijn familie groot onrecht hebben aangedaan. Maar hij begint te twijfelen…

In Het gefluister van de zeeën van Caladan raakt tijdens dezelfde invasie een groepje Atreides-soldaten opgesloten in een grot. Een van hen is zwaargewond. Om zijn pijn te verlichten vraagt hij aan sergeant Hoh Vitt, om hem in gedachten terug te brengen naar Caladan, de thuisplaneet van de Atreides. Vitt is getraind als Meester Jongleur, een verteller die verhalen met zoveel kracht kan brengen dat het diepe impact heeft. Gezien de daaraan verbonden gevaren is Huis Jongleur verboden. Terwijl de bommen om hen heen vallen, neemt Vitt ze mee terug naar Caladan.

Aangename verrassing, deze korte verhalen uit de wereld van Dune. In beide gevallen wordt de invasie van Arrakeen vanuit andere invalshoeken getoond dan in de originele graphic novels. Met name in het eerste verhaal: heel goed te pruimen, wel wat aan de moralistische kant. Prima getekend en fraai ingekleurd, in de lijn van de graphic novels van Dune: Huis Atreides. Het tweede verhaal is goed geschreven en bevat de nodige spanning. Interessant om meer te lezen over het verbannen Huis Jongleur. De tekeningen ogen wat grover en dat ziet er kunstzinnig en sfeerverhogend uit. Goed album! (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2023/