De vliegenierster 02: Oosterse avonturen

Artikelcode 212972
Etienne Borgers | Bruno Di Sano | François Walthéry

Een gewaagde luchtraid naar het verre oosten. De Vliegenierster is een compleet verhaal in twee delen van Walthéry, tekenaar van Natasja!
Scenario Etienne Borgers
Tekeningen Bruno Di Sano, François Walthéry
Inkleuring Fabien Alquier
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 56
ISBN Softcover 9789463064347

1935. Aangevallen door een troep Kazachse ruiters, worden Nora en Theo gevangengenomen en meegevoerd, ver weg van hun vliegtuig. Dankzij een interventie van de Russische luchtvaart lukt het de twee te ontsnappen. Een geïmproviseerde reparatie stelt de Simoun weer in staat om te vliegen. In Tasjkent wachten meer dan 600.000 mensen op onze twee helden, maar het gevaar is niet ver weg. Het weer slaat om, de concurrentie laat zich gelden. De luchtraid stoort, en mag niet afgemaakt worden.

De vliegenierster is een compleet verhaal in 2 delen.
Ook verkrijgbaar als hardcover 1+2 voordeelpakket, OP=OP!

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Walthéry is de tekenaar van Natasja en, langer geleden, Steven Sterk. Hij maakte nu op scenario van Etienne Borgers een tweedelige strip over de pilote Nora Stalle.

Het verhaal speelt zich af in 1935, als in Europa, maar ook verder over de wereld rechtse en andere onfrisse bewegingen opkomen en oorlogen in volle gang komen. Nora Stalle is als pilote in dienst van Air Zenith, een bedrijf dat in de publiciteit wil komen door een raid naar het Verre Oosten in record tijd. Nora zal de Caudron Simoun, die speciaal is uitgerust voor dat doel vliegen en monteur Theo Norville zal meevliegen.

Theo is links, libertair en eigenwijs en heeft een klein drankprobleem, maar dat is niet hun ergste probleem. En passant krijgen ze te maken met de nazi’s van het Duitse rijk, met de Russen die in het Verre Oosten hebben huisgehouden (waarbij je en passant een stukje geschiedenis en een massamoord meekrijgt die nauwelijks bekend is). Politieke machinaties waarbij ze betrokken worden brengen de twee regelmatig in levensgevaarlijke situaties, en dan komen daar nog de barre weersomstandigheden bij die het vliegen moeilijk maken.

Een spannende en bij vlagen humoristische strip, waarin een tamelijk onbekend stukje geschiedenis is verwerkt. Bijzonder.