De Spectaculairen 02: De goddelijke minnares

Régis Hautière | Arnaud Poitevin

Krachtpatser, menselijke kanonskogel, messenwerper en weerwolf. De leden van dit vrolijke gezelschap hebben allemaal een talent... om spectaculair te zijn.
Scenario Régis Hautière
Tekeningen Arnaud Poitevin
Inkleuring Christophe Bouchard
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463069502
ISBN Softcover 9789463069519

Een nieuw en explosief avontuur van de Spectaculairen!

Sarah Bernhardt is de koningin van de Parijse jetset en een levende theaterlegende. Maar er hangt een verontrustende schaduw boven haar hoofd... Ze heeft meerdere dreigbrieven ontvangen, en na een ’ongeluk’ bestaat er geen twijfel meer: iemand staat haar naar het leven...

Ze legt haar lot in handen van haar trouwe vriend Pipolet en de onbeschrijfelijke Spectaculairen en reist samen met hen, vergezeld door haar loyale entourage, af naar Bretagne. De schurk volgt hen op de voet en de aanslagen gaan door. Het vrolijke gezelschap zal, uitgerust met Pipolets nieuwste snufjes, al zijn vindingrijkheid in de strijd moeten gooien om hem te ontmaskeren.

Ieder deel van De Spectaculairen is een afgerond verhaal.

5 reviews

4,4 sterren op basis van 5 beoordelingen

s
06 Dec 2022
Striptease
De Spectaculairen is een groepje helden onder leiding van professor Pipolet. Die doet allerlei uitvindingen die zijn team dan weer kunnen gebruiken om de misdaad te bestrijden. In dit verhaal speelt de beroemde toneelspeelster Sarah Bernhardt de hoofdrol. Zij wordt bedreigd, er wordt een aanslag op haar gepleegd, dus ze is in acuut gevaar. De mensen om haar heen roepen Pipolet te hulp. Uitgerust met zevenmijlslaarzen en een magnetisch metalen pak komen de helden opdraven. De slimste van het stel is jonge vrouw Pepita. Zij kan beschouwd worden als het brein. Felix en Eugene zijn de krachtpatsers. Everhard is gewiekst, een losbol, maar ook een moedig mannetje. Ze besluiten dat het het veiligst is om Sarah buiten Parijs ergens onder te brengen, liefst op een plek waar verder niemand komt. Als de bedreiger het op kan brengen haar te volgen, moet die makkelijk te ontmaskeren zijn. Het besluit wordt genomen naar een oude manoir te trekken in Bretagne. Sarah neemt haar hele ‘hofhouding’ mee, wat het aantal verdachten uiteraard doet toenemen. Gelukkig verschijnt de bedreiger al tijdens de treinreis, maar verdwijnt ook weer net zo spoorloos. Maar De Spectaculairen weten nu dat het een kwestie van tijd is om de bedreiger te pakken te kunnen nemen. Daar gaan nog wat mislukte listen en bijna-aanslagen aan vooraf.

In deze grappige, leuk getekende en goed in elkaar zittende who-dunnit halen de makers alles uit de kast. De karakters zijn redelijk eendimensionaal, maar dat mag de pret niet drukken. Alle moeite is gedaan om de lezer een leuk tijdverdrijf te bieden en dat lukt prima.

https://www.stripschap.nl/pages/topics/een-avontuur-van-de-spectaculairen-2-de-spectaculairen-en-de-goddelijke-minnares.php?p=20
s
01 Dec 2022
Striptip.nl
Parijs, 1909. Er worden meerdere aanslagen gepleegd op levende theaterlegende Sarah Bernhardt. Bovendien ontvangt ze dreigbrieven. Professor Prosper Pipolet en de Spectaculairen begeleiden Bernhardt en haar entourage naar haar afgelegen landhuis in Bretagne, om aan de dreiging te ontsnappen. Maar de bedreiger, de Mantis, reist ongemerkt met ze mee. Het is aan het samengeraapte stel circusartiesten genaamd de Spectaculairen om de Mantis te stoppen.

Een actiespektakel gecombineerd met een whodunnit: je moet er maar op komen. Maar het werkt! Grappige typetjes, goede settings zoals een trein en een landhuis, en grappige tekeningen. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november-2022/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Dit verhaal is een vlot lezend, dynamisch en jeugdig getekend exemplaar. Verwacht je niet aan extreem zware literatuur, want dit is een album waarbij je je echt kan ontspannen. Niet alleen is het verhaal best spannend, door enkele komische scènes is dit verhaal zelfs amusant. We zijn benieuwd wat het volgende verhaal te bieden heeft, maar in het Frans zitten ze al aan vijf titels. Dan weet je dat je bij Silvester Strips hoogstwaarschijnlijk niet té lang meer hoeft te wachten op het vervolg!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
28 Nov 2022
MOORS MAGAZINE
Na het eerste deel van De Spectaculairen zei ik al dat dit wat mij betreft een hele lange reeks mocht worden, omdat ik bij het schrijven van mijn recensie nog steeds zat na te lachen.

Het tweede deel, De Spectaculairen en de Goddelijke Minnares, bevestigt dat gevoel nog een keer – het is een unieke combinatie van een Agatha Christie-achtige whodunnit en hilarische humor. Professor Pipolet en zijn krankzinnige uitvindingen, die altijd net nog even een beetje bijstelling behoeven zijn daarbij de aanjagers van de slapstick.

De professor wordt hier te hulp geroepen door niemand minder dan Sarah Bernhardt, de koningin van de Parijse jetset en een levende theaterlegende, die een aantal dreigbrieven heeft ontvangen waar ze in eerste instantie nogal laconiek op reageerde, tot er op het toneel een ijzeren balk naar beneden komt die haar assistente bijna verplettert, en die duidelijk voor haar bedoeld was.

Voor haar veiligheid reizen ze, samen met de Spectaculairen, af naar Bretagne, maar de aanslagen gaan gewoon door, in de trein, op de boot en op het afgelegen kasteel waar ze uiteindelijk terecht komen. Dat levert waanzinnige situaties op, met idiote achtervolgingen, geheimzinnige verdwijningen en nog veel meer. Maar de uitvindingen van Pipolet blijven het verbazingwekkendste.

Zo heeft hij voor Sarah Bernhardt een waarschuwingsarmband gemaakt, een mooi, klein, elegant ding, met één klein nadeel – er hoort een batterij bij die een paar kilo weegt en die door een sterke man met haar meegesleept moet worden. Die batterij redt haar leven dan weer op een wonderbaarlijke manier.

Afijn, ik ga hier niet te veel verklappen, maar ook dit avontuur van de Spectaculairen is weer één lange aaneenschakeling van geslaagde grappen, verpakt in een al net zo geslaagd speurdersverhaal. Spannend, heel erg grappig, geweldig getekend, en nogmaals : wat mij betreft mag dit een hele lange reeks strips worden.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/de-spectaculairen-en-de-goddelijke-minnares/
9
28 Nov 2022
9ekunst.nl
Het intelligent geschreven, humoristische avontuur, zoals we dat kennen van weleer, is een beetje in het verdomhoekje terechtgekomen. Gelukkig kregen we deze maand een nieuw album van De spectaculairen, één van de beste reeksen in het genre momenteel, in de handen geduwd. Een circusbende moet met behulp van een hele hoop gadgets, uitgevonden door een maffe professor, in het Parijs en Bretagne van begin twintigste eeuw een bekende operazangers beschermen tegen een geheimzinnige moordenaar. Een fantastische strip vol aandoenlijke sujetten, machtig goede slapstick en een plot die, ondanks de humor, echt wel spannend is. Dit tweede album maakt dat De spectaculairen deze maand een ereplaatsje op het podium van Kort van stof verdient.

https://9ekunst.nl/2022/11/06/kort-van-stof-september-2022-2/