Ring Circus Integraal (+stofomslag)

€49,95
Artikelcode 212598
David Chauvel | Cyril Pedrosa

Dit boek bundelt vier hoofdstukken die samen een afgerond verhaal vormen. Laat je meeslepen door de poëzie van dit bitterzoete verhaal (in langspeelfilmformaat).
Scenario David Chauvel
Tekeningen Cyril Pedrosa
Inkleuring Cyril Pedrosa, Christophe Araldi
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 192
ISBN Hardcover 9789463068628

Voor zijn hulp bij het tegenhouden van een vluchtende kameel wint Jerold, een voormalige verkoper van redingotes, twee kaartjes voor het Ring Circus. Eén blik op Blanche, de formidabele ruiter en vedette van het circus, en zijn hart staat in vuur en vlam.

Wanneer hij verneemt dat het circus dankzij het gulle aanbod van een mysterieuze man in het wit binnenkort vertrekt naar Ruskovie, sluipen een hopeloos verliefde Jerold en zijn vriend Anthonin ongezien een trailer binnen...

Ring Circus is de eerste samenwerking tussen David Chauvel (Wollodrïn) en Cyril Pedrosa (Portugal, Drie Schimmen). Dit boek bundelt vier hoofdstukken die samen een afgerond verhaal vormen. Laat je meeslepen door de poëzie van dit bitterzoete verhaal (in langspeelfilmformaat).

Ook verkrijgbaar als luxe COLLECTORS EDITION.

2 reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
20 Feb 2024
MOORS MAGAZINE
Cyril Pedrosa is een geweldige tekenaar, die al een paar echte meesterwerken heeft gemaakt op zijn eigen scenario. Drie schimmen was een zwart-wit juweel over hoe je als ouders met de ziekte en dood van je kind omgaat, en Portugal was het verbluffende verslag van een striptekenaar die in een depressie verzeild is geraakt. Daarna maakte hij op een scenario van Nicolas Gaignard nog het wat kaler getekende maar zeer indrukwekkende Serum.

Scenarioschrijver David Chauvel kennen we van de bijzondere fantasyreeks Wollodrïn, maar ook van een sublieme bewerking van Pinokkio en de Gelaarsde Kat, steeds met andere tekenaars.

Samen maakten Chauvel en Pedrosa de vierdelige reeks Ring Circus, dat draait om twee rijkeluisjongens die hun luizenleventje achter zich laten om met het Ring Circus mee te gaan reizen – Jerold is verliefd geraakt op Blanche, die een paardenact heeft in het circus, en hij gaat voor de dieren zorgen. Het zal nog niet zo eenvoudig worden om Blanche, die veel ouder is dan hij, te veroveren. Zijn vriend, die zijn medicijnenstudie heeft afgebroken, wordt de dierenarts van het circus.

Het circus is in de problemen gekomen doordat een concurrent hun standplaats heeft ingepikt, maar een mysterieuze man in het wit heeft optredens geregeld in Ruskovië, dus gaat het circus op pad, en dat gaat niet zonder de nodige problemen, waarbij de man in het wit, zo ontdekken we als lezer al snel, een intrigant en manipulator is die voor de ene ramp na de andere zorgt.

Ring Circus is een verhaal over liefde, vriendschap, vertrouwen, bedrog, en over hoe gemakkelijk mensen gemanipuleerd kunnen worden. Met name Jerold wordt daar het slachtoffer van, en daardoor ook Blanche. Het verhaal zit geweldig in elkaar, en zoals we van Pedrosa gewend zijn is het fenomenaal goed getekend, waarbij je ook steeds goed op de details moet letten.

Het verhaal wordt overigens verteld door Anthonin, de vriend van Jerold, die een dagboek bijhoudt en die onderweg tekeningen maakt. Maar dat betekent niet dat we als lezer niet veel meer te zien en te lezen krijgen dan wat Anthonin ziet en hoort. Het is alles bij elkaar een meeslepend, boeiend en behoorlijk melancholiek verhaal geworden. En het zit zo goed in elkaar, en is zo gelaagd, dat je het zeker nog een keer moet lezen om alles echt mee te krijgen, ook doordat Pedrosa zo’n geniale tekenaar is. Dit is zeker geen strip voor luie lezers, maar als je eenmaal gegrepen wordt door het verhaal laat het je ook niet meer los.

Mooi uitgevoerd ook, in hardcover, met stofomslag, vier delen die een afgerond verhaal vormen. Subliem.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/ring-circus-integraal/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Jerold wint twee kaartjes voor het Ringcircus en wordt smoorverliefd op Blanche, dé ster van de show! Wanneer hij verneemt dat het circus weldra naar Ruskovia zal vertrekken, glippen hij en zijn vriend Anthonin 's nachts in een karavaan. Samen worden ze aangenomen door de directeur. Een spannende en gevaarlijke vierdelige reis begint waarin het circus heel wat meemaakt.

Ring Circus is een reis vol liefde, drama met een gezonde dosis actie en humor. De tekenstijl van Cyril Pedrosa is opmerkelijk: de gezichten van zijn personages zien er wat hoekig uit, hun posturen durven wat bochten maken maar dat maakt zijn tekenstijl net zo bijzonder. Je ziet zijn lijnvoering evolueren doorheen de albums, net als de inkleuring. In het vierde en laatste deel is die fantastisch! Het verhaal op zich is er eentje dat blijft hangen. Logisch, want Chauvel barst van de ervaring. De romance tussen Jerold en Blanche (die langs haar kant niet meteen beantwoord wordt), de band tussen Anthonin en zijn zebraveulen, enkele hilarische slapstickmomenten … de balans tussen drama en humor is ronduit knap. Ring Circus verscheen oorspronkelijk tussen 1998 en 2004, waarna in 2008 de integrale verscheen in het Frans. Silvester Strips heeft de integrale een dikke dertien jaar later opgevist, en terecht: we zijn blij dat we kennis hebben gemaakt met dit prachtige verhaal.

https://www.instagram.com/deboekenman/