Ring Circus Integraal (+stofomslag)

€49,95
Artikelcode 212598
David Chauvel | Cyril Pedrosa

Dit boek bundelt vier hoofdstukken die samen een afgerond verhaal vormen. Laat je meeslepen door de poëzie van dit bitterzoete verhaal (in langspeelfilmformaat).
Scenario David Chauvel
Tekeningen Cyril Pedrosa
Inkleuring Cyril Pedrosa, Christophe Araldi
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 192
ISBN Hardcover 9789463068628

Voor zijn hulp bij het tegenhouden van een vluchtende kameel wint Jerold, een voormalige verkoper van redingotes, twee kaartjes voor het Ring Circus. Eén blik op Blanche, de formidabele ruiter en vedette van het circus, en zijn hart staat in vuur en vlam.

Wanneer hij verneemt dat het circus dankzij het gulle aanbod van een mysterieuze man in het wit binnenkort vertrekt naar Ruskovie, sluipen een hopeloos verliefde Jerold en zijn vriend Anthonin ongezien een trailer binnen...

Ring Circus is de eerste samenwerking tussen David Chauvel (Wollodrïn) en Cyril Pedrosa (Portugal, Drie Schimmen). Dit boek bundelt vier hoofdstukken die samen een afgerond verhaal vormen. Laat je meeslepen door de poëzie van dit bitterzoete verhaal (in langspeelfilmformaat).

Ook verkrijgbaar als luxe COLLECTORS EDITION.

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Jerold wint twee kaartjes voor het Ringcircus en wordt smoorverliefd op Blanche, dé ster van de show! Wanneer hij verneemt dat het circus weldra naar Ruskovia zal vertrekken, glippen hij en zijn vriend Anthonin 's nachts in een karavaan. Samen worden ze aangenomen door de directeur. Een spannende en gevaarlijke vierdelige reis begint waarin het circus heel wat meemaakt.

Ring Circus is een reis vol liefde, drama met een gezonde dosis actie en humor. De tekenstijl van Cyril Pedrosa is opmerkelijk: de gezichten van zijn personages zien er wat hoekig uit, hun posturen durven wat bochten maken maar dat maakt zijn tekenstijl net zo bijzonder. Je ziet zijn lijnvoering evolueren doorheen de albums, net als de inkleuring. In het vierde en laatste deel is die fantastisch! Het verhaal op zich is er eentje dat blijft hangen. Logisch, want Chauvel barst van de ervaring. De romance tussen Jerold en Blanche (die langs haar kant niet meteen beantwoord wordt), de band tussen Anthonin en zijn zebraveulen, enkele hilarische slapstickmomenten … de balans tussen drama en humor is ronduit knap. Ring Circus verscheen oorspronkelijk tussen 1998 en 2004, waarna in 2008 de integrale verscheen in het Frans. Silvester Strips heeft de integrale een dikke dertien jaar later opgevist, en terecht: we zijn blij dat we kennis hebben gemaakt met dit prachtige verhaal.

https://www.instagram.com/deboekenman/