Robilar 02: Een boeman om mee te trouwen

David Chauvel | Sylvain Guinebaud | Lou

Een doodgewoon en welvarend koninkrijk wordt op zijn kop gezet door slecht één kat... Maar wat voor een kat!
Scenario David Chauvel
Tekeningen Sylvain Guinebaud
Inkleuring Lou
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463069052
ISBN Softcover 9789463069069

Robilar heeft zich gewroken. De kamerheer, de koning, zijn dochter en zelfs Panisse kwijnen weg in de gevangenis, terwijl hijzelf over het kasteel regeert in het gezelschap van de boeman... die depressief is. Boeman Amnesiac wil zijn geheugen en menselijke vorm terugkrijgen door een prinses te kussen. Robilar organiseert daarom een ​​wedstrijd om een geschikte kandidate te vinden. Hij had zich echter nooit kunnen voorstellen wat de vijf furies die naar het kasteel komen zullen veroorzaken...

Robilar, de meesterlijke kat is hilarisch getekend drieluik van David Chauvel (Wollodrïn) en Sylvain Guinebaud (Detectives)!

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
In een goede parodie op TV-talentenjachten speelt het verhaal tot het einde op het thema in, van bakken tot het versieren van een kamer, via naaldwerk. Het patroon herhaalt zich, zonder te vermoeien, zozeer dat de karakters van de dames de afleiding waard zijn en je jezelf afvraagt hoe, bij de volgende ronde, de ronde gewonnen zal worden onder het naïeve oog van de "bachelorboeman". Tekenaar Sylvain Guinebaud illustreert, versterkt door de kleuren van Lou, dit levendige verhaal op fraaie wijze en streelt het oog, zowel door de expressiviteit van de gezichten van de personages als door de verscheidenheid van de kadrering. Dit tweede deel van Robilar is zeer amusant. Genieten geblazen!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
04 Oct 2022
Moors Magazine
Robilar de meesterlijke kat was een meesterlijke en fantasierijke bewerking van het sprookje “de gelaarsde kat” door scenarioschrijver David Chauvel (Wollodrïn) en tekenaar Sylvain Guinebaud (Detectives) maar bij mannen van dat formaat weet je dat je voor grote verrassingen komt te staan als er nog een tweede en derde deel komen.

In deel 2 vinden we Robilar als raadsheer terug in het kasteel met de boeman. De wraak van Robilaar was grondig, want de kamerheer, de koning, zijn dochter en zelfs Panisse kwijnen weg in de gevangenis, terwijl hijzelf over het kasteel regeert in het gezelschap van de boeman… die depressief is. Boeman Amnesiac wil zijn geheugen en menselijke vorm terugkrijgen door een prinses te kussen. Robilar organiseert daarom een ​​wedstrijd om een geschikte kandidate te vinden. Maar dan breekt de hel los, want de vijf prinsessen die op komen dagen zijn niet mis, en ze gaan de strijd met elkaar op alle fronten aan.

Wat dit verhaal extra hilarisch maakt is dat elke prinses een dier meeneemt dat net zo fel in de strijd meedoet, en daarbij worden alle middelen ingezet – dus er wordt omgekocht, vals gespeeld, en bij elke proef komen we weer voor nieuwe verrassingen te staan.

De ontknoping is behoorlijk verrassend en bijzonder leuk, maar er staat nog een cliffhanger op de laatste bladzijde, dus ik ben zeer benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen. Dit deel is in ieder geval nog leuker dan het eerste, en daar was ik al behoorlijk enthousiast over. Heerlijke, absurde humor, een onverwachte ontknoping, geweldige tekeningen, dit is een topper! Een absolute aanrader.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/robilar-een-boeman-om-mee-te-trouwen/