Crazy cavia's 02: Crazy cavia's

€9,95
Artikelcode 213122
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Ze zijn koddig en ze houden ervan te knabbelen, te slapen, grappige geluidjes te maken, te knabbelen en nog meer te slapen. Het zijn de… CAVIA’S!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463065740

Ze zijn superschattig en ze zijn dol op knabbelen, slapen, grappige geluidjes maken, en nog meer knabbelen en slapen. De crazy cavia’s zijn er weer! Een nieuw avontuur van onze prettig gestoorde knaagdieren.

Cesar slaagt er nog altijd niet in Pluisje, Indy, Takos en Dodo te overtuigen om te vluchten. Maar zodra hij hun over zijn vakantie-idee vertelt, raken de andere cavia’s wel enthousiast. Trek mee op ontdekkingstocht door het huis van Enzo en Sarah met Cesar en zijn pluizige reisgezellen. Het belooft een waanzinnige reis te worden, vol verrassingen. Maar echt ontspannend is het allemaal niet!

Een humoristisch avontuur van de auteurs van Te paard!

3 reviews

3,7 sterren op basis van 3 beoordelingen

v
27 Jun 2023
Valeries Boekenwereld.be
De cavia’s zijn terug! Net als in de eerste strip staat er weer een knotsgek avontuur voor de deur. De cavia’s besluiten dat ze zin hebben in vakantie en die buiten hun hok willen doorbrengen. Al is de wereld daar een stuk anders dan ze hadden gedacht…

De reeks Crazy cavia’s is uitgewerkt door de makers van Te Paard, een al even komische reeks over dieren. Het is dan ook niet zo vreemd dat beide reeksen draaien rond dieren met elk hun eigen karakter, die toch allemaal iets menselijks lijken te hebben en dat beide reeksen heel fijn zijn om te lezen!

Ik heb ondertussen zelf cavia’s, wat nog niet zo was toen ik het eerste deel las, maar dat maakt weinig uit. Ook lezers die nog nooit cavia’s als huisdieren hebben gehad, zullen de humor inzien van de situaties die in de strip worden gebruikt. De eigenaardigheden van elk diertje apart zijn al grappig, maar als je al die verschillende karakters samenzet binnen één groep, geeft dat sowieso conflict. Die humor wordt versterkt door het verhaal waarin de cavia’s het terrein buiten hun hok gaan verkennen. Daar komen ze dingen tegen die ze nog nooit hebben gezien, zoals een ijskast, de wasmachine of de afstandsbediening van de televisie. Omdat lezers al die dingen wel kennen, maar de cavia’s niet, is het bijzonder grappig om hun verwondering te ontdekken. Wat ik wel miste in dit tweede deel is het gevoel voor realiteit. Naar mijn idee was dat in boek één meer aanwezig en zou dat verhaal bijna in het echt kunnen gebeuren. Als je dit tweede deel leest, heb je dat gevoel veel minder. Dat is ergens jammer, maar langs de andere kant zorgen de absurde avonturen voor veel humor.

De humor is vrij kinds, wat maakt dat kinderen al vanaf jonge leeftijd deze reeks kunnen gaan ontdekken. Kan je maar geen genoeg krijgen van de dieren? Dan kan je ook de reeks van Te paard nog ontdekken!

Crazy cavia’s 2 is de perfecte strip voor kinderen die houden van dieren, avontuur en humor. In kleurrijke tekeningen wordt het verhaal verteld van een groep cavia’s die buiten hun hok op vakantie willen gaan, maar dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals gepland… Leesplezier verzekerd!

https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=crazy-cavias-l-dufreney-miss-prickly
s
16 Jun 2021
Strip Tip
Cavia’s willen vrijheid! Cavia Cesar in ieder geval wel… Dus probeert hij zijn vrienden te overtuigen om te ontsnappen uit hun verblijf. Want opgesloten zitten is heel saai. Maar willen zijn vrienden dat wel? Hoe kunnen ze ontsnappen?

Door Martijn Douma

Na wat mislukte pogingen gaat het goed en kunnen de cavia’s ontsnappen. Of, zoals Cesar zegt: “ze kunnen op vakantie gaan”. Pluisje, Indy, Takos, Dodo en Cesar gaan op verkenning uit in het huis van hun baasjes. Dat is leuk maar ook wel een beetje spannend! Want voor een cavia is een bankstel, een wasmachine of een trap echt heel hoog. En op elektriciteitsdraden kun je lekker kauwen, maar dat is heel gevaarlijk… Gelukkig loopt het allemaal goed af!

De tekenares van dit stripboek, Miss Prickly, tekent graag dieren. Ze heeft ook de stripboeken van Te paard! getekend. Ze tekent de cavia’s op een leuke manier en weet het perspectief in haar tekeningen zo neer te zetten dat de cavia’s ook echt klein lijken. Laurent Dufreney heeft de verhaaltjes geschreven, hij schrijft ook de verhalen van Te paard!
<br />

Crazy cavia’s 2 is een leuk, grappig en schattig stripboek voor kinderen. Als je gek bent op cavia’s dan vind je dit boek extra leuk!

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/de-crazy-cavias-ontsnappen/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Crazy Cavia’s is een komische kinderstrip over een groepje Guinese biggetjes, beter bekend als cavia’s. In deel 2 gaan de cavia’s onder leiding van die ene, die eigenlijk altijd al een keer uit wou breken, op onderzoek, “op vakantie”, zoals ze het zelf noemen, door het huis waar ze wonen. Dat levert spannende en gevaarlijke situaties op, en wat de strip net even dat kleine beetje meerwaarde geeft is dat kinderen daardoor tussen neus en lippen door erg veel opsteken over cavia’s, hun eigenaardigheden, hun gedrag, waar je aan moet denken, enzovoorts.

Achterin het boek is dan ook nog eens een kleine praktische gids van vier bladzijden opgenomen waarin alles nog eens op een rijtje is gezet. Eerlijk gezegd stak ik daar ook nog behoorlijk wat van op.

Kortom, een leuke, grappige en onderhoudende strip voor kinderen, maar ook een aanrader voor ouders die hun kinderen cavia’s willen geven of al hebben gegeven, want die leren er ook nog wat van.