Crazy cavias 01: Crazy cavia's

€9,95
Artikelcode 213121
Laurent Dufreney | Miss Prickly

Ze zijn koddig en ze houden ervan te knabbelen, te slapen, grappige geluidjes te maken, te knabbelen en nog meer te slapen. Het zijn de… CAVIA’S!
Scenario Laurent Dufreney
Tekeningen Miss Prickly
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463063500

Dit stripverhaal gaat alles wat we over deze schattige knaagdieren geleerd hebben overhoophalen. Die beesten zijn namelijk helemaal CRAZY!

Cesar, het grijze caviaatje, verruilt het platteland voor het caviaverblijf van Enzo en Sarah. Zijn nieuwe harige makkers zijn erg en de derde is gek op elektriciteitsdraden. Cesar denkt maar aan één ding: ontsnappen! Ondertussen kunnen ze in dit kleine wereldje best leren samenleven, ondanks hun totaal verschillende karakters...

Een humoristisch avontuur van de auteurs van Te paard!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

v
14 Dec 2020
ValeriesBoekenwereld.be
Maak kennis met een bende cavia’s. Geen hamsters, laat dat even duidelijk zijn. Pluisje, Indy, Google, Dodo en Takos krijgen er een vriendje bij wanneer Enzo en Sarah Cesar toevoegen aan hun caviaverblijf. Cesar vindt zijn huisgenoten maar vreemd: de ene slaapt de hele tijd, de andere klaagt alleen maar… Wat een zootje ongeregeld! Cesar heeft een masterplan: ontsnappen. Maar de andere cavia’s vinden zijn idee maar niks en proberen hem te overhalen te blijven.

Wat een geweldige strip is Crazy cavia’s! Hij telt een mooi aantal bladzijden, is prachtig getekend en ook bijzonder grappig. Ik vind dit zonder twijfel een van de leukste strips die ik ooit las.

Een van de leukste aspecten aan deze strip is de verscheidenheid aan ‘personages’. Het is uiteraard hilarisch om in het hoofd van een cavia te kruipen, maar dat ze elk zo verschillend zijn is een leuke toevoeging. Hierdoor worden ze heel menselijk en is het makkelijk om je in te leven in, jawel, een cavia. Het hele verhaal lang heb je als lezer geen moeite met het idee dat je een bende cavia’s volgt, integendeel. Ondanks de beperkte mogelijkheden van het caviaverblijf hebben de makers van deze strip zoveel verschillende elementen gevonden om te gebruiken in het verhaal waardoor het geen seconde verveelt.

Op het einde wordt ook een korte, praktische gids toegevoegd met weetjes over cavia’s. Klinkt nogal saai, maar het leuke is dat het de cavia’s zelf zijn die iets vertellen over hun leventje: wat ze eten, wat hun geluidjes betekenen en hoe je hun verblijf zo inricht dat ze op een fijne manier kunnen leven. Crazy cavia’s is een strip die vooral gericht is op lezers die al redelijk wat tekst kunnen verwerken en zeker ook op volwassenen. Ik heb van begin tot einde genoten van de verschillende cavia’s, hun gekke gedrag en vooral de humor want dit verhaal is hilarisch. En ik zou het zo opnieuw gaan lezen.

Zoek je nog een fijne strip als kerstcadeau voor jezelf of iemand anders? Stop met zoeken want Crazy cavia’s heeft het allemaal! Een mooie tekenstijl met felle kleuren, een hilarisch verhaal en, niet onbelangrijk, cavia’s in de hoofdrol. Heerlijk om tijdens de drukke dagen even te ontspannen en het vervelende nieuws te vergeten. Nog goed nieuws: er is ook een tweede strip over deze vrolijke bende!
https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=crazy-cavias-l-dufreney-miss-prickly