Cézembre: Boek 2 (+stofomslag)

€25,95
Artikelcode 310712
Nicolas Malfin

Saint-Malo, augustus 1944, de oorlog woedt voort. Een oorlogsverhaal dat het lot van vier jongeren volgt en een doorslaggevend hoofdstuk uit het intense verhaal van de bevrijding van Frankrijk.
Scenario Nicolas Malfin
Tekeningen Nicolas Malfin
Inkleuring Meephe Versaevel
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 88
ISBN Hardcover 9789463067119

REEKS COMPLEET!

Saint-Malo, augustus 1944, de Duitsers verzetten zich tegen een Amerikaanse aanval. Ze verdedigen hun posities vanuit Cézembre, een eiland dat oninneembaar lijkt. In Fort National zitten de mannen van Saint-Malo gevangen, omringd door 
de zee. Ze volgen de gevechten van veraf.

Ewan wordt radeloos bij de gedachte dat zijn geliefde Françoise misschien is omgekomen. 
Hij besluit om naar het vasteland te zwemmen 
om haar te zoeken en tevens een geheime 
boodschap af te leveren aan de Geallieerden…

Françoise werd echter ontvoerd door Bastien, een verrader. Op Cézembre ziet ze de laatste Duitse stellingen, bevolkt met wanhopige soldaten en onder het bevel van een officier die ervan overtuigd is dat het Derde Rijk hen zal komen redden.

Nicolas Malfin brengt niet alleen een stad die verwoest werd door vuur en staal opnieuw tot leven, maar evoceert ook de menselijke kanten van dit verhaal met veel emotie en precisie. Malfin (Golden City) is zowel scenarist als tekenaar van dit tweeluik. Met dit verhaal bewijst hij dat zijn tekenpen ook romantisch werk kan leveren.

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
21 Sep 2021
Moors Magazine
Saint-Malo, aan de Franse kust, augustus 1944, de Duitsers verzetten zich vanaf het eilandje Cézembre, voor de kust, dat onneembaar lijkt, hevig tegen een Amerikaanse aanval. De mannen van Saint-Malo zitten gevangen in Fort National, met de zee rondom, en ze kunnen alleen machteloos vanuit de verte toezien hoe de gevechten en de bomaanslagen hun dorp in puin leggen.

In het eerste deel van deze tweedelige historische strip volgden we de wederwaardigheden van een vriendenclub en met name van Ewan en zijn geliefde Françoise. Ewan is bang dat Françoise is omgekomen in de bombardementen en zwemt naar het vasteland, om tegelijkertijd een boodschap aan de geallieerden af te geven over de exacte verblijfplaats van de Duitsers. Françoise blijkt echter door een oude vriend, Bastien, die inmiddels aan de kant van de Duitsers staat, ontvoerd te zijn.

Nicolas Malfin weet, door het waargebeurde verhaal van Cézembre te koppelen aan een paar bijzondere hoofdfiguren, de laatste dagen van de oorlog indrukwekkend tot leven te brengen – de wanhoop en machteloosheid van de dorpsbewoners die moeten toezien hoe ze tussen Duitsers en geallieerden vermalen worden en hoe hun dorp volledig platgegooid wordt terwijl de Duitsers een paar kilometer verderop zitten, op dat kleine eiland voor de kust, dat wordt allemaal zeer invoelbaar gemaakt.

De nutteloze burgerdoden die er in die laatste oorlogsperiode gevallen zijn krijgen hier ook een gezicht, en ook dat is bijzonder.

Nicolas Malfin kenden we tot voor kort alleen van de uitstekende science fictionstrip Golden City, maar deze tweedelige strip naar een waargebeurd verhaal, dat hij bovendien niet alleen tekende maar ook zelf schreef, is vele malen indrukwekkender. Ik hoop, eerlijk gezegd, dat Malfin in de toekomst vaker dit soort projecten oppakt, want Cézembre is een van de indrukwekkendste oorlogsstrips van de laatste tijd.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/cezembre-boek-2/