Allan Mac Bride 03: Zoektocht in de Stille Zuidzee

€19,95
Artikelcode 999023
Jean-Yves Brouard | Patrick A. Dumas

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen...
Scenario Jean-Yves Brouard
Tekeningen Patrick A. Dumas
Inkleuring Patrick A. Dumas
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067577
ISBN Softcover 9789463067584

Avonturen vol mysteries en historische verwijzingen voor archeoloog Allan Mac Bride die in de jaren dertig de wereld rondreist op een wervelende zoektocht naar sporen van verdwenen beschavingen.

Na zijn bezoek aan de Verenigde Staten gaat archeoloog Allan Mac Bride in de Stille Zuidzee op zoek naar een mysterieus eiland. Als passagier vaart hij mee aan boord van de driemaster "Oiseau des Îles". Er volgt een zoektocht vol verrassingen en onthullingen...

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
20 Sep 2021
Moors Magazine
Archeoloog Allan MacBride reis in de jaren dertig, net voor de Tweede Wereldoorlog losbarst, de wereld rond op zoek naar verdwenen beschavingen. In de delen drie en vier van de eerste cyclus van deze avontuurlijke strip, die heel fraai getekend is in de traditie van de klare lijn, vinden we MacBride in de Stille Zuidzee, waar hij zojuist door een onbekende overboord is gemikt. Je valt dus meteen middenin een verhaal met vaart.

Dat verhaal kent heel wat schurken, waarvan een aantal achter MacBride aan zit, al heeft hij zelf geen idee waarom. Japanse soldaten spelen verder een rol, net als de Amerikaanse inlichtingendienst, dus het lijkt al snel een historische spionage- en avonturenstrip te worden, maar in deel 4 komt daar totaal onverwacht nog een science fiction en fantasy-element bij. Ik ga daar niet te veel over uitweiden, want dat zou het leesplezier alleen maar vergallen, maar ga er maar van uit dat de avonturen van MacBride elkaar in hoog tempo opvolgen.

Ik bespreek hier het derde en vierde deel van de eerste cyclus, waarbij ik wil aantekenen dat deze delen weliswaar goed los kunnen worden gelezen, maar dat je pas voluit kunt genieten van deze reeks als je alle vier de delen achter elkaar leest, want je komt hier regelmatig verwijzingen tegen naar eerdere avonturen. Alle lof voor de tekenaar, want die is echt geweldig!