Olivier Varese 04: De geur van magnolia

€19,95
Artikelcode 112004
POP | Enrico Marini

Hoewel één van zijn eerste boeken tekent Enrico Marini (De adelaars van Rome, De schorpioen) ook hierin al snel en soepel.
Scenario POP
Tekeningen Enrico Marini
Inkleuring Enrico Marini
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789058851796

Het laatste deel van Olivier Varese, verslaggever zonder grenzen! Hoewel één van zijn eerste boeken tekent Enrico Marini (De adelaars van Rome, De schorpioen) ook hierin al snel en soepel.

In de Amerikaanse Rocky Mountains bestudeert een oude man de grond, hij lijkt iets ­interessants te hebben gevonden... In Genève neemt een jonge en mooie biologe contact op met Varèse; ze belooft hem exclusieve ­informatie. Maar de mooie vrouw blijft erg mysterieus en stelt voor om de volgende dag opnieuw af te spreken.

Geïntrigeerd, en vooral aangetrokken door de jonge vrouw, accepteert Varèse ondanks het vroege tijdstip. Eenmaal aangekomen wacht er echter niemand op hem. De journalist besluit op onderzoek te gaan...

Alle delen van Olivier Varese zijn ook verkrijgbaar in een VOORDEELPAKKET!

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Olivier Varese wordt benaderd door de aantrekkelijke biologe Dr. Elsworth. Zij wil hem een primeur bezorgen over een bijzonder onderwerp. Wanneer ze niet komt opdagen op de afspraak gaat Varese op onderzoek uit. Hij stuit op duistere figuren die geweld niet schuwen om een zeldzame bloem te kunnen bemachtigen. Kan hij Dr. Elsworth redden?

Door Martijn Douma

Het verhaal speelt zich af in en rond Genève. De vaart komt er goed in vanaf het moment dat Olivier de verdwijning van de biologe ontdekt. Actie, humor, aantrekkelijke (en minder aantrekkelijke) personen: wat wil een lezer nog meer? Lekker luchtig geschreven door de Griek Georges Pop (1965). Het derde deel van deze reeks verscheen in 2007 in vertaling, met dit vierde deel is het vierluik nu compleet.

Vroeg werk van Marini
Dit was een van de eerste albums in de carrière van de in Zwitserland wonende Italiaan Enrico Marini (1969). Hij heeft daarna grote hoogten bereikt met (onder andere) De Schorpioen, De adelaars van Rome en het Batman tweeluik ‘The dark prince charming’.

Vol in ontwikkeling
Wat opvalt is dat hij op ongeveer 24-jarige leeftijd – dit stripboek verscheen voor het eerst in 1993 – al zo fraai en soepel wist te tekenen. Dat hij in het begin van zijn twintiger jaren vol in zijn ontwikkeling zat wordt helemaal duidelijk wanneer je dit album vergelijkt met de eerdere delen van Olivier Varese. Leg het maar eens naast deel 1, ‘De duif op het Rode Plein’!
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
De vierdelige stripreeks rond verslaggever Olivier Varèse dateert al weer van 2003 en eerder, maar tekenaar Enrico Marini tekende toen al bijzonder soepel en vloeiend, dus het was een uitstekend idee van Uitgeverij Silvester om de vier avonturen van Varèse alsnog uit te brengen in een Nederlandse vertaling.

Het vierde en laatste deel, De geur van magnolia, draait om een jonge biologe die contact opneemt met Varèse maar die bij de afspraak die ze maakten en waar hij te laat op komt dagen, nergens te bekennen is. Varèse besluit op onderzoek uit te gaan en dan ontspint zich een mooi verhaal rond eeuwenoude schatten die gevonden zijn en waar een ongrijpbare en stinkend rijke, rücksichtslose schurk achteraan blijkt te zitten.

Een spannend verhaal, gelardeerd met de nodige humor – Varèse loopt de mollige dame die hem vraagt haar en haar man op de foto te zetten bijvoorbeeld steeds opnieuw tegen het lijf, en ze redt hem zelfs een keer het leven op een onverwachte manier.

Kortom, een geweldig goed getekende, spannende, grappige strip, om even lekker ongecompliceerd van te genieten.