Allan Mac Bride 01: De Odyssee van Bahmes

€19,95
Artikelcode 999021
Jean-Yves Brouard | Patrick A. Dumas

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen...
Scenario Jean-Yves Brouard
Tekeningen Patrick A. Dumas
Inkleuring Patrick A. Dumas
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066815
ISBN Softcover 9789463066822

Archeoloog Allan Mac Bride reist de wereld rond op zoek naar sporen van oude beschavingen, maar soms lijkt zijn zoektocht naar de waarheid wel een ingewikkeld politieonderzoek vol haken en ogen.

Allan Mac Bride is een avonturenreeks getekend in de klare lijn met een scenario waarin de wendingen zich vlot opvolgen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
De klare lijn lijkt terug van weggeweest. Zo verschenen de afgelopen jaren heel wat albums in die trend. Denk maar aan ‘Simon Hardy’, ‘Professor Baltimont’ of ‘Het rariteitenmuseum’. Met nieuwe Blake & Mortimer-albums breng je die tekenstijl gelukkig terug onder de liefhebbers. Hoewel veel reeksen regelrechte rip-offs lijken, is deze reeks een pak origineler dan veel andere reeksen in deze tekenstijl.

Archeoloog Allan Mac Bride is niet alleen archeoloog, maar ook een echt avonturier. Zo reist hij de wereld rond op zoek naar sporen van oude beschavingen en komt hij in de eerste vier delen onder andere in de VS, Egypte, in de Stille Zuidzee en op nog zo veel meer plekjes. Zo gaat hij op zoek naar een mysterieus eiland na enkele tips gekregen te hebben in Egypte en de VS. Nadat hij er terechtkomt, ontdekt hij er ook nog heel wat… Voilà, dat is een korte samenvatting van de eerste Allan Mac Bride-cyclus, bestaande uit vier albums. Waarom lossen we niet meer inhoudsinformatie? Omdat we niks willen spoilen, duh!

Allan Mac Bride is een avonturenreeks, in een ‘klare lijn-jasje’ getekend door Patrick A. Dumas, een naam die je zou kennen van Aéropostale (ook bij uitgeverij Silvester strips). Het moet gezegd: naarmate de albums nieuwer worden, gaat hij er grafisch op vooruit. Het eerste album is ietwat ‘braver’ getekend, maar vanaf deel drie neemt Dumas meer risico en durft hij te variëren qua kaderkeuze en inkleuring.

De naam van de scenarist, Jean-Yves Brouard, ken je waarschijnlijk niet. Jammer, want in deze stripreeks bewijst hij dat hij spannende verhalen kan schrijven. De avonturen zijn aangename lectuur, hoewel we hier en daar wat nevenpersonages missen. Rampzalig is dat niet, want dat maakt de verhalen natuurlijk net iets makkelijker te volgen.

Toegegeven, strips in de klare lijn-tekenstijl kunnen ons absoluut niet altijd overtuigen. Allan Mac Bride doet dat wel. We zijn benieuwd naar de tweede cyclus, laat maar komen!

https://www.instagram.com/deboekenman/