Wonderball 04: De fotograaf

€9,95
Stukprijs: €0,00 /
Artikelcode 117654
Fred Duval | Jean-Pierre Pécau | Colin Wilson

Een van de beste politiemensen van de Amerikaanse westkust moet een moord oplossen. Maar hoe meer hij te weten komt hoe meer hij moet vluchten voor zijn eigen leven.
Scenario Fred Duval, Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Colin Wilson
Inkleuring Jean-Paul Fernandez
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463062268
ISBN Softcover 9789463062275

Wonder probeert te achterhalen wat er met hem is gebeurd in zijn kindertijd. Zijn zoektocht wordt steeds intenser. Eén man schijnt een sleutelrol te spelen in het geheim van Wonders jeugd: de ongrijpbare Alan Smithee. De band tussen deze legendarische filmerfotograaf en de Alpha’s, moorddadige vechtmachines, wordt steeds duidelijker. Dankzij de aanwijzingen van het Spook weet Wonder uiteindelijk Smithee te arresteren voor een uitgebreid verhoor...

Wonderball is een compleet verhaal in 5 delen, getekend door Colin Wilson (De jonge jaren van Blueberry, Uur U).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
Zoals al verteld bij het vorige deel is dit een reeks dat steeds beter wordt en dat vooral door de kracht van het mysterie dat opgezet is. We weten dat de weeshuizen massa-moordenaars gecreëerd hebben. Moordenaars in dienst van het Collegium Occulta, ogenschijnlijk onderdeel van de katholieke kerk, en waarbij de wezen vroeg of laat doorslaan en volledig opgaan in willekeurige moorden. Of toch niet zo willekeurig? Ook de hoofdrolspeler is één van de wezen, maar hij is geen moordenaar geworden.. nog niet? Hij is een inspecteur die juist op zoek is naar het verhaal achter een aantal massa-moorden, zeker daar hij al vlug opgemerkt heeft dat het niet zo at random gebeurde als het op eerste zicht leek. Maar net door zijn zoektocht wordt hij terug in de klauwen van het Collegium Occulta gesleept.

Je voelt de oplossing nu wel heel dichtbij komen. Je riekt het en de oplossing ligt op de tip van je tong, maar je hebt toch nog net niet al de benodigde puzzelstukken om het beeld te zien. Maar de opbouw van de vier delen tot nu toe was zeer mooi in balans, nooit te veel info zodat het al duidelijk zou zijn maar ook niet te weinig zodat je zou kunnen gaan denken dat er een deel nutteloos was in het verhaal. Integendeel, het bouwt gestaag verder en er worden altijd net genoeg interessante elementen getoond om meer te willen weten. Het vijfde en laatste deel zal het verlossend antwoord brengen en toegegeven dat beslist meestal of de reeks een heel goede reeks zal worden of een net-niet-verhaal. Maar de delen tot nu toe beloven alleszins veel goeds.

Zoals de cover ook al toont, wordt er hier veel gewerkt met zwarte vlakken als schaduw. Hierdoor krijgt dit verhaal een extra duister, ja misschien zelfs sinister sfeertje, maar dat werkt heel goed samen met het verhaal.

In het kort: op het puntje van mijn stoel voor het laatste deel!