Café Noir 01: Colombia

€8,95
Artikelcode 214161
Corbeyran | Postec | Brahy

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.
Scenario Eric Corbeyran
Tekeningen Luc Brahy
Inkleuring Cyril Saint-Blancat
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463064255
ISBN Softcover 9789463064262

Aromatoloog Albane heeft steeds meer moeite om haar plek te vinden in de parfumindustrie waar ego belangrijker is dan talent. Als de baas van Ethic Coffee contact met haar opneemt, begrijpt ze dat haar onfeilbare neus ongelooflijke mogelijkheden voor haar opent in de koffiemarkt met zeer ingrijpende economische, sociale en culturele consequenties. Maar de realiteit die haar in Zuid-Amerika wacht zou er weleens voor kunnen zorgen dat ze haar romantische beeld grondig moet herzien...

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
17 Jun 2021
Strip Tip
In het eerste deel van Café Noir, “Colombia”, gaat Albane haar neus achterna door in de koffie te gaan werken. Ze mag nieuwe smaken koffie ontwikkelen. Al snel komt ze erachter dat dit minder romantisch is dan het lijkt en moet ze zich staande zien te houden in een harde wereld.

Door Martijn Douma

Wat een neusje
De ambitieuze carrièrevrouw Albane, die als aromatoloog werkt voor een bekend parfummerk, heeft het gevoel dat ze al 5 jaar lang aan het vegeteren is. Ofwel: dat ze telkens hetzelfde werk aan het doen is en niet verder komt. Wanneer ze een voor haar belangrijk project niet mag uitvoeren wegens “te ambitieus” is dat voor haar de druppel. Ze gaat haar neus achterna en belandt in de wereld van de fairtrade koffie. Daar treedt ze in dienst bij Ethic Coffee en krijgt de taak om, geheel naar eigen inzicht, buitengewone koffie van topklasse te ontwikkelen. Gezien haar geweldige reukzin zal ze in dat opzicht haar boontjes goed kunnen doppen. Wat een neusje heeft die vrouw! Voor haar werk reist ze vervolgens naar plantages in Zuid-Amerika, om de beste bonen te kunnen selecteren.

Eigen boontjes doppen
We maken in dit eerste deel van een drieluik kennis met Albane, die wordt neergezet als een ambitieuze vrouw die haar mannetje staat in de harde wereld van de plantages en alle schimmige zaken die daarbij komen kijken. Zo krijgt ze in Colombia te maken met de ongewenste avances van een collega. Verder zijn er ook koffieplanters die elkaar bedreigen en dwarsbomen, waarbij geweld niet wordt geschuwd. Bovendien krijg je als lezer daarbij ook te zien dat intern niet alle neuzen dezelfde kant op staan. Ethic Coffee blijkt er minder ethisch verantwoorde praktijken op na te houden, zonder dat Albane hiervan op de hoogte is.


Trilogie
Dit eerste deel van een trilogie is afkomstig van Luc Brahy (tekeningen) en Corbeyran (Éric Corberan, scenario). Samen hebben ze de 10-delige reeks Imago Mundi gemaakt en, meer recent, enkele drieluiken, waaronder het bij Silvester Strips verschenen Cognac. Vanessa Postec heeft meegeschreven aan Café noir en maakt zodoende haar debuut als scenariste.

Realistisch en sfeervol
De tekeningen zijn van de hand van Luc Brahy. Zijn realistische tekenstijl is vooral gericht op mensen en gezichtsuitdrukkingen. Brahy beheerst dit zodanig dat het prettig wegleest, zijn tekeningen worden geen moment statisch of saai. De inkleuring, door Cyril Saint-Blancat, voegt hier veel sfeer aantoe.

Een spannend en interessant kijkje in de wereld van de koffie. Dit smaakt naar meer! Lees dit album dan ook met een lekkere bak verse bonen-koffie erbij.