Café Noir 03: New York

€9,95
Artikelcode 214163
Corbeyran | Postec | Brahy

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.
Scenario Eric Corbeyran
Tekeningen Luc Brahy
Inkleuring Cyril Saint-Blancat
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463064606
ISBN Softcover 9789463064613

Albane is in Rio, samen met Estrella en Hernan, om haar toekomst bij Ethic Coffee te bespreken. Als ze terug is op de plantage hoort ze dat haar jonge collega, Edson, die zich bezighield met de melanges, is verdwenen. Na een laatste gevecht om de waarheid boven water te krijgen ontdekt Albane dat de toekomst van de koffie ook afhangt van de beurs in New York...

Ontdek de geheimen van koffie en de handel in koffie met onvermoede economische en maatschappelijke problemen... Een serie die je als een gastronomische thriller naar alle uithoeken van de wereld meesleept.

Café Noir is een spannende thriller over de wereld van de koffieproductie. Een compleet verhaal in 3 delen, van de auteurs van Cognac.

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
23 Nov 2020
Moors Magazine
Café Noir is een driedelige strip die alles wat er mis is in de wereld van de koffie genadeloos blootlegt. In het derde en laatste deel, New York, kom je er achter hoe groot de belangen zijn, ook op de beurs van New York, en hoe rücksichtsloos er gehandeld wordt om concurrenten en lastige personen uit de weg te ruimen.

Omdat de strip zo realistisch overkomt was ik tot de laatste bladzijde bang dat het allemaal toch nog slecht zou aflopen voor de helden in dit verhaal. Om te beginnen is dat Albane, de jonge vrouw die een groot talent heeft voor koffiegeuren en het samenstellen van de perfecte melange en die ongewild in Zuid Amerika in de obscure zaken van haar baas terechtkomt, de directeur van Ethic Coffee (een soort Fair Trade maatschappij, die al net zo schurkachtig blijkt als andere grote koffieboeren). Albane raakt bevriend met Estrelle en Hernan, die een plantage proberen te runnen op een goede, duurzame, fatsoenlijke manier. Dat lukt dus niet, want sabotage en vernielingen maken hun levenswerk gestaag kapot.

In het begin van dit afsluitende derde deel zijn Albane, Estelle en Hernan in Rio om het over de toekomst te hebben. Als Albane terugkomt blijkt haar jonge collega Edson spoorloos verdwenen te zijn en even later duiken Mallaret, de directeur van Ethic Coffe, en zijn topjurist onverwacht op met een voorstel voor Albane. Ik ga hier uiteraard niet de hele afloop van het verhaal vertellen, daarvoor moet je zelf de strip maar aanschaffen, maar ik vrees dat de toestand in de koffiewereld behoorlijk accuraat is neergezet in dit driedelige verhaal.

Het verhaal is spannend, je houdt echt je hart vast voor de hoofdrolspelers omdat je vreest dat ze het niet zullen overleven omdat ze te lastig zijn, en er zitten genoeg open stukjes in waarbij je als lezer zelf het een en ander moet invullen. Daar hou ik ook wel van in een verhaal.

Eén klein minpuntje: de tekenaar is erg goed, maar helaas kan hij geen vrouwen tekenen. Dat stoort een beetje. Daar staat dan weer een ijzersterk verhaal tegenover. Het is wel aan te raden alle drie de delen te lezen. Als je alleen dit deel leest mis je net iets te veel van het voorafgaande, vrees ik.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/cafe-noir-3-new-york/
s
14 Nov 2020
Striptip
We schreven er al eerder over: met spanning en intrige zit het in dit drieluik wel goed. Koffieproducent Ethic Coffee gaat zelf niet al te ethisch verantwoord te werk en richt koffieplantages van concurrenten te gronde. Koffie-expert Albane Desroches, die koffiebonen van de allerhoogte kwaliteit voor ze selecteert, heeft inmiddels door dat haar New Yorker bazen geen zuivere koffie zijn (jaja). Toch accepteert ze hun aanbod om de leiding van de Braziliaanse plantage ‘Caso do governador’ op zich te nemen.

Het gaat er hard aan toe in dit wereldje, al is er ook plek voor romantiek, die net niet lekker in het verhaal lijkt te passen. Het drieluik eindigt net zo hard als het begon – dat is wel een tegenvaller. Maar ook hier weer prima tekeningen van Luc Brahy, die vooral mensen en gezichtsuitdrukkingen centraal stelt, maar ook fraaie omgevingen schetst.
https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november/