War Machines 04: De ster van Koersk (+stofomslag)

€25,95
Pécau | Mavric | Andronik | Verney

Wat weet jij nou eigenlijk over tanks? In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht.
Scenario Jean-Pierre Pécau
Tekeningen Senad Mavric, Filip Andronik
Inkleuring Verney
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 72
ISBN Hardcover 9789463069212

De Russische tank T34 kreeg al snel een mythische status als de allerbeste oorlogstank. Minder bekend is dat ze vaak werd bediend door een vrouwelijke bemanning. Dit is het verhaal van Aleksandra Samusenko, de allereerste vrouw die een T34 bestuurde en een heldin van het Rode Leger werd nadat ze drie Duitse Tigers vernietigde tijdens de grote slag van Koersk.

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
23 Aug 2022
9ekunst.nl
Dit vierde deel in een reeks one-shots over tanks is het beste tot nog toe. Vorige delen verloren zichzelf te gauw in het geven van té veel technische of historische details of het zwelgen in militaire clichés. Dit deel pakt het echter beter aan en vertrekt van de personages. Aleksandra, een soldate in het Russische leger tijdens WO II, droomt ervan om tanks te besturen. Vrouwelijke tankchauffeurs zijn echter allesbehalve bon ton bij onze rode kameraden. De strip volgt het relaas van Aleksandra, die met veel bloed, zweet en tranen opklimt in de rangen. Wie toch geilt op een overvloed aan motormechanica komt aan z’n trekken in het achtergronddossier, dat qua compleetheid z’n meerdere niet kent.

https://9ekunst.nl/2022/08/06/kort-van-stof-juli-2022/