De verdwaalde kapitein COMPLEET VERHAAL 01+02 (SC)

€19,90 €19,10
Jacques Terpant

1763. Na de Zevenjarige oorlog draagt de Franse koning Amerika aan de Engelsen over. Dat gaat niet zonder slag of stoot.
Scenario Jacques Terpant
Tekeningen Jacques Terpant
Inkleuring Jacques Terpant
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Softcover

Het wordt stapelen geblazen! Bij aankoop van één of meer softcover-strippakketten ontvang je een kassakorting die kan oplopen tot maar liefst 40%! Kortom: hoe meer je leest, hoe hoger de korting! (KLIK HIER voor alle deelnemende strippakketten)

Dit softcover-pakket bevat 2 delen en vormen samen een compleet verhaal.

Winter 1765, aan de oevers van de Mississippi. De overgave van Fort de Chartres, als teken van de volledige overdracht van al het land van koning Lodewijk XV aan de Engelsen, is slechts een kwestie van tijd. Het is Saint-Ange, de laatste Franse kapitein ter plaatse, die de overdracht moet regelen. Maar dat verloopt niet bepaald probleemloos, aangezien niet alle Indianen het eens zijn met de voorwaarden van deze “vrede”.

Tijdens de bewerking van de romans van Jean Raspail (Zeven ruiters), leest Jacques Terpant in een van zijn reisboeken over het bestaan van Saint-Ange, de laatste van de Franse kapiteins, die aan de oevers van de Mississippi de sleutels van heel Amerika aan de Engelsen moest overdragen. Hij schetst in twee delen en in prachtige kleuren een fresco van dit onbekende epos over het einde van het eerste koloniale rijk.

De verdwaalde kapitein is een compleet verhaal in 2 delen, van de tekenaar van Zeven Ruiters en Messara.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen