Messara 01: De Egyptische

€19,95
Artikelcode 213031
Philippe Bonifay | Jacques Terpant

Griekse tragedies en oude goden. In het drieluik Messara lees je over de reis van een jonge strijdster die de zeeën trotseert om de waarheid over haar afkomst te vinden.
Scenario Philippe Bonifay
Tekeningen Jacques Terpant
Inkleuring Jacques Terpant
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463065382
ISBN Softcover 9789463065399

Op het eiland Strongyli verloopt het leven zoals in vroeger tijden. Maar het moedereiland Kreta is ver weg. Er ontstaat een drama. De boten komen niet meer aan in de haven. De zee is geen beschermer meer. Het leven op het eiland is in gevaar.

Het is in die wereld die door de woede van de stiergod wordt bedreigd, op dat eiland waar alle vijanden van Minos hun oog op hebben laten vallen, dat de Egyptische slavin Kantana bevalt van Messara, de heldin van deze serie, geschreven door Philippe Bonifay (Zoo) en met tekeningen van Jacques Terpant (Zeven Ruiters, De Verdwaalde Kapitein).

Messara is een historisch avonturenverhaal in 3 delen.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
15 Jun 2021
Moors Magazine
Messara is een driedelige strip, waarvan dit het eerste deel is, en feitelijk voelt het aan als een lange opwarmer of introductie voor een verhaal wat nog moet beginnen. Het eiland Strongyli wordt bedreigd, terwijl het moedereiland Kreta ver weg is. Er wordt hulp gezocht in de vorm van huursoldaten, maar dat loopt niet allemaal even soepel.

Het is een wereld die wordt bedreigd, want alle vijanden van Minos hebben hun oog op dat ene eiland laten vallen. En daar speelt zich het verhaal af van de Egyptische slavin Kantana, die op de laatste bladzijde van dit eerste deel van het drieluik bevalt van Messara, die de heldin van de serie moet worden.

Feitelijk kan ik nog geen goed oordeel vellen over deze strip, daarvoor zou ik het complete drieluik moeten lezen, maar ik moet bekennen dat dit eerste deel wat langzaam op gang komt en nog niet heel erg kan boeien. Maar ik schort mijn definitieve oordeel nog even op.