De verdwaalde kapitein 01: Boek 1 van 2

Artikelcode 111261
Jacques Terpant

1763. Na de Zevenjarige oorlog draagt de Franse koning Amerika aan de Engelsen over. Dat gaat niet zonder slag of stoot.
Scenario Jacques Terpant
Tekeningen Jacques Terpant
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789463062442
ISBN Softcover 9789463062459

1763, naar aanleiding van het verdrag dat de Zevenjarige Oorlog beëindigde, draagt de koning van Frankrijk Amerika aan de Engelsen over. Maar in tegenstelling tot wat Voltaire dacht, gaat het niet om een paar hectares sneeuwlandschap, maar om het equivalent van het hedendaagse Canada en een twintigtal staten van de Verenigde Staten. Terwijl de weinige Franse soldaten hun bezittingen voor de roodjassen achterlaten, komen de Indianen in opstand.

Aangevoerd door Chief Pontiac nemen ze de vestingwerken van de Fransen over. Bij Fort de Chartres, aan de oevers van de Mississippi, zal de enige Franse kapitein die nog op zijn post is, het allerlaatste fort moeten overdragen aan de Engelsen. Maar hoe kunnen ze hun Indiaanse bondgenoten, met wie ze hebben geleefd en soms zelfs getrouwd zijn, in de steek laten? Hoe kunnen ze gehoorzamen aan de bevelen van de koning zonder hen te verraden? Hoe kunnen ze hen helpen zonder zichzelf te verliezen? Maar wat wil de koning nou eigenlijk echt?

Dit boek bevat tevens 8 pagina's extra boordevol historische achtergrondinformatie!

De verdwaalde kapitein is een compleet verhaal in 2 delen, van de tekenaar van Zeven Ruiters en Messara.

0 beoordelen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen