Sterrenwaas 01: Sterrenwaas

€9,95
Artikelcode 214191
Hervé Bourhis | Rudy Spiessert

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt! Dit deel neemt A New Hope op de hak.
Scenario Hervé Bourhis
Tekeningen Rudy Spiessert
Inkleuring Mathilda
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463062794

Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan...

Vermoordde Heer Zwardveder, die naar de donkere zijde van het Gloof was overgelopen, alle Jadenridders. Hij houdt prinses Leïca gevangen om haar de plannen van Zwartburcht te ontfutselen. Zij draagt troubadour Raf-Raf, bijgenaamd R2, op een boodschap door te geven aan een zekere Suzy-Wan de cenobiet: "Je bent mijn enige hoop, Suzy-Wan. Bevrijd me en luister naar dit lied..."

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt! Dit deel neemt A New Hope op de hak.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
25 Nov 2021
Strip Info
Voor wie toch nog zou twijfelen na het zien van de cover staat er toch nog een sticker op de cover van het album om toch maar aan te tonen dat deze reeks een parodie is op Star Wars.

Deze reeks van Hervé Bourhis en Rudy Spiessert dateert eigenlijk al van enkele jaren geleden, maar wordt nu pas vertaald. Misschien wil Silvester wel meesurfen op de hype die de nieuwe Star Wars film die volgende maand verschijnt weer zal creëren? In het Frans zijn er al vier delen van deze reeks verschenen. Hervé Bourhis is de scenarist van deze parodie. Bij ons is hij alleen bekend van een vrije vlucht album “het molitorzwembad”. Hij vertaald eigenlijk het verhaal van de eerste star wars film, dus episode IV, letterlijk naar een middeleeuwse context. Wat op zich ergens wel logisch is want in Star Wars gebruiken ze hoofdzakelijk zwaarden! Alle belangrijke personages komen ook weer aan bod, maar doordat er in de middeleeuwen geen robots zijn veranderen R2D2 en C3PO in twee druïden. R2 is nog altijd onverstaanbaar en zijn gouden vriend is ook even “dapper” als in de films. Darth Vader wordt Heer Zwartveder en het Jedi geloof verandert kortweg in Gloof. Prinses Leica heeft dezelfde haartooi als prinses Leia! Bourhis blijft trouw aan het verhaal maar probeert het doorlopende verhaal om de halve pagina op te leuken met een pointe.
De tekeningen van Rudy Spiessert zijn naïef maar treffend.

Dit is natuurlijk geen reeks voor mensen die niet van Star Wars houden, dan gaan bijna alle grappen verloren, en blijft er een bizar ridderverhaal over. Ook Star Wars puriteinen gaan zich groen ergeren omdat hun helden een beetje belachelijk worden gemaakt; maar mensen die de films kennen en hun hobby niet te serieus nemen gaan hierbij smakelijk kunnen lachen, want hoe beter je de films kent hoe meer grappen je zal snappen!
https://stripinfo.be/recensie.php?recensie=4567