Goblins 03: Op aarde als in de hemel

€9,95
Artikelcode 510903
Tristan Roulot | Corentin Martinage

Ze zijn klein, groen, dom en vervelend, maar ook barstensvol goede wil en creativiteit. Helaas zit het 't laagste volkje van fantasy-land niet altijd mee...
Scenario Tristan Roulot
Tekeningen Corentin Martinage
Inkleuring
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463063685

Vuriger dan ooit, maar nog altijd even onhandig, nemen de Goblins het op tegen een taaiere vijand dan draken en barbaren samen: de winterkoude die voor blauwe billen zorgt! Wanneer de dorpschef vast komt te zitten in de tussenwereld, is het tijd om het ongelooflijke mysterie van de spontane verrijzenis van de Goblins te ontrafelen.

Is er leven na de dood? Moet je het licht aan het einde van de tunnel volgen? Is grootvader echt op een lange reis vertrokken? Deel 3 van Goblins geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op een hele hoop existentiële vragen!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
16 Jun 2021
Strip Tip
Een humorstrip die zich afspeelt in een fantasywereld, werkt dat? Daar ga je zo achter komen, want Goblins is een humorvolle fantasyreeks. Het antwoord is trouwens “ja!”.

Door Martijn Douma

De underdogs van de fantasy
Goblins zou je kunnen zien als de underdogs van de fantasy: ze zijn minder sterk en intelligent dan de mens. Minder heroïsch ook. Dat weten ze best en dus zetten ze alles op alles om zich te kunnen verdedigen en om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Dat doen ze vooral rovend trouwens, maar dat terzijde. Het probleem is dat hun prachtige ideeën meestal in schoonheid sterven. Of in onhandigheid, dat mag ook. Of wacht, om het beestje gewoon bij het naampje te noemen: dom, ze zijn eigenlijk best dom. En dat levert grappige situaties op.

Gruwelijk en grappig
Deze groene wezens handelen vanuit goede bedoelingen (goed naar hun idee tenminste), maar krijgen telkens het deksel op de neus. Een goblinleven weegt blijkbaar minder zwaar dan een mensenleven. Er gaan er dan ook nogal wat dood in dit album: met een grove telling kom ik al boven de 60. De een gaat nog gruwelijker dood dan de ander. Het goblinbloed vloeit rijkelijk. Het is misschien cru, maar ze lijken zich hiervan ook bewust te zijn. En eigenlijk is dat best grappig. Net als alle mislukte uitvindingen, mislukte overvallen, mislukte aanvallen.

Aan het eind blijkt er ook voor goblins plaats te zijn in de hemel. Toch?!

Fijn fantasysfeertje
De grappen zijn van de hand van Tristan Roulot (1975), die we ook kennen van het serieuzere werk in Irons (met Luc Brahy), Hedge Fund en Het testament van Kapitein Crown (beiden met Patrick Hénaff). De tekeningen, van de hand van Corentin Martinage (1985), zijn leuk, actierijk en sfeervol en er zit vaart in. Martinage heeft in het Nederlands naast Goblins ook het oneshot Psykoparis op zijn naam staan, geschreven door Alexis Huret en Roulot.

Spatje bloed
In 2007 verscheen in Frankrijk het eerste deel van de reeks Goblins. Het derde album verscheen er in 2008. Wij van Striptip snappen wel waarom Silvester Strips deze grappige, actierijke fantasyreeks uitgeeft! Zeg nou zelf: tegen een spatje bloed moet iedereen wel kunnen toch?

https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/grappige-goblins-gaan-nogal-vaak-dood/
m
15 Jun 2021
Moors Magazine
De Goblins zijn een vergissing van de schepping – onvoorstelbaar lelijk en dom, gezegend met pech en ze keren altijd weer terug uit de dood. De Goblins hebben heel wat vijanden, als draken, barbaren en mensen, maar dit keer komen ze ook nog eens vast te zitten in de tussenwereld tussen leven en dood, en dat geeft ruimte voor een heleboel existentiële vragen die op een hilarische manier worden benaderd.<br />
<br />
Merkwaardige, vaak zwarte humor, die ook regelmatig speelt met het simpele feit dat de Goblins stripfiguren zijn (zo komen ze een aantal andere striphelden tegen) waarbij de Goblins regelmatig op zeer bloederige manieren om zeep worden gebracht. Het is allemaal zo absurd dat je bijna vanzelf in de lach schiet bij deze niet al te fijnzinnige maar krankzinnige fantasystrip.