Scurry 03: De vloek van de schaduw (+stofomslag)

€29,95
Mac Smith

Liefhebbers van lieve muisjes en van de Aristokatten, deze trilogie is niets voor jullie! Dit verhaal gaat over gewelddadige muizen, katten en andere dieren in een post-apocalyptisch tijdperk!
Scenario Mac Smith
Tekeningen Mac Smith
Inkleuring Mac Smith
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 112
ISBN Hardcover 9789463064149

Liefhebbers van lieve muisjes en van de Aristokatten, deze trilogie is niets voor jullie! Dit verhaal gaat over gewelddadige muizen, katten en andere dieren in een post-apocalyptisch tijdperk!

Een groepje muizen vecht om een lange en harde winter te overleven. De mensen zijn verdwenen, de zon laat zich amper zien en een koude, donkere regen doordrenkt de hele wereld. Wanneer de voorraden slinken en enkele muizen ziek worden sluipt de wanhoop naderbij. De muizenkolonie staat op het punt om uit elkaar te vallen maar geruchten over een gestrande vrachtwagen vol voedsel geeft hen opnieuw hoop. De vrachtwagen ligt echter ver voorbij het woud, waar zelfs de katten niet durven heenreizen.  
De dapperste verkenners van de muizenkolonie, waaronder ook Wix, vertrekken op een gevaarlijke reis om de kolonie te redden, maar voorbij de tuintjes en hekjes van de wijk liggen veel ergere dingen dan zwerfkatten op de loer.

Scurry is een compleet verhaal in drie delen, geschreven en getekend door Mac Smith.

Boek 1 t/m 3 zijn samen tijdelijk ook verkrijgbaar als voordeelpakket.

Dit boek verschijnt ook als gelimiteerde Collectors Edition (+dossier).

2 reviews

4,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

9
31 Mar 2023
9ekunst.nl
Het afsluitende deel van deze trilogie stelt niet teleur. In de vorige delen leerden we de muizen en andere bosdieren kennen, die een door de mens veroorzaakte apocalyps overleefden. Alle personages en verhaallijnen vloeien in dit derde deel moeiteloos samen tot een bevredigende climax. Maker Mac Smith houdt z’n verhaal helder en simpel en weet wanneer hij ’n potje epiek moet opentrekken. Daardoor komt deze striptrilogie aan de ene kant bedrieglijk rechtlijnig over, maar voelt die aan de andere kant aan als een moderne fabel. Eén van de hoogvliegers van uitgeverij Silvester in het segment “Mooi uitgegeven en snel afgeronde reeksen.”

https://9ekunst.nl/2023/03/06/kort-van-stof-februari-2023/
m
03 Mar 2023
MOORS MAGAZINE
Scurry is een verhaal in drie delen over muizen die proberen te overleven in een post-apocalyptisch landschap, waaruit de mensen verdwenen zijn, het eeuwig donker lijkt te zijn geworden, en een koude, donkere regen de hele wereld heeft doordrenkt. Voedsel is er nauwelijks meer te vinden, en als er een paar muizen ziek worden komt de wanhoop dichterbij. Daar maken een paar muizenschurken dankbaar gebruik van – die gaan een alliantie aan met hun aartsvijanden, de katten, en zaaien verdeeldheid binnen de muizenkolonie.

Dan zijn er geruchten over een gestrande vrachtwagen vol voedsel die voorbij het bos ligt, en dan gaan een paar van de dapperste muizen op pad, waaronder ook Wix. Hij en Pict, de dochter van de leider van de kolonie, zullen het in het derde, afsluitende deel, samen met een aantal bosbewoners opnemen tegen de wolven, die hier duidelijk staan voor het Kwaad.

En dat levert een aantal onverwachte bondgenoten op, zoals de drie vossen die als heksen steeds weer opduiken, de eland Atlas, een opossum, bosmuizen en tenslotte de keizerin van het bos, de enorme beer die al sinds de Apocalyps een winterslaap houdt.

Maar de vijanden zijn dan ook niet mis – naast de wolven zijn er onder meer de roofvogels en vooral ook de muizen en ratten in de eigen kolonie die de macht hebben gegrepen.

Scurry is een fantastisch verhaal, indrukwekkend getekend. Als je in dit boek bijvoorbeeld bent aangeland bij de dubbele pagina waarin Pict bij de slapende beer aankomt hou je echt even je adem in. En het is een mooi afgerond verhaal ook nog.

Kortom: een subliem drieluik, prachtig uitgegeven, om te lezen en te herlezen, al was het maar om je aan die prachtige tekeningen te vergapen. De Reddertjes, maar dan tien keer zo heftig.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/scurry-3-de-vloek-van-de-schaduw/