Het verval : Boek 01

€19,95
Artikelcode 114361
Jared Muralt

Een vader moet toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Hoe kunnen ze overleven?
Scenario Jared Muralt
Tekeningen Jared Muralt
Inkleuring Jared Muralt
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463067638

Nadat hij net zijn vrouw heeft verloren moet Liam, vader van twee kinderen, toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Terwijl het land op instorten staat wordt hij geconfronteerd met onverwachte gevaren en moet hij er alles aan doen om zijn dierbaren te beschermen.

In deze internationaal geprezen serie vertelt Jared Muralt niet alleen het verhaal van één gezin dat worstelt om te overleven, maar werpt hij ook een kritische blik op de mensheid en de drijfveren die tot deze apocalyps hebben geleid.

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition met achtergronddossier.

Deel 2 verschijnt dit najaar. Het verval is een aanrader voor liefhebbers van Gung Ho en Walking Dead.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

c
28 Nov 2022
Cutting Edge
Een nietsonziende, dodelijke griepepidemie zorgt ervoor dat een vader alleen komt te staan met zijn twee kinderen in een plotsklaps erg vijandige wereld. Het verhaal balanceert soms op het randje van de geloofwaardigheid, maar weet genoeg te boeien om je aandacht vast te houden. De tekenaar zorgt voor een goede mise-en-scène en de matte inkleuring past wonderwel bij het gevoel van uitzichtloosheid. Benieuwd naar het vervolg wanneer ze uit de stad trekken, de natuur in.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/11309/stripfax-november-2021/
h
13 Jan 2022
Holly Moors, Moors Magazine
Droogte, waterschaarste, slechte oogsten, recessie en een economische crisis leiden tot een mobilisatie van het leger. Bovendien is er een behoorlijk hardnekkige zomergriep die maar niet onder controle te krijgen is. Liam hoort dat hij zijn baan kwijt is en krijgt even later te horen dat zijn vrouw, die in het overbezette ziekenhuis werkt, aan de griep is overleden.

Dan moet hij het met zijn twee kinderen zien te redden in een wereld die met de dag onleefbaarder wordt, met plunderaars die de winkels leegroven, zodat er nergens meer eten te vinden is, het leger dat daarbij niet ingrijpt maar wel de stad opdeelt in wijken die in quarantaine blijven, zodat je je wijk niet uit kunt.

Zo zijn er nog veel meer onverwachte gevaren en situaties, waarbij we Liam, zijn tienerdochter en basisschoolzoontje volgen in hun strijd om te overleven. Het opmerkelijke is overigens dat Muralt deze strip al in 2018 heeft gemaakt, terwijl je, als je hem leest, denkt dat hij hem gemaakt heeft naar aanleiding van de pandemie. Sommige zaken heeft hij dan wel akelig correct voorspeld, moet ik zeggen.

Boek 1 van deze reeks is om te beginnen al prachtig getekend, met schitterende ingetogen, onheilspellende kleuren terwijl het verhaal je aardig bij de keel grijpt. Indrukwekkend. Pet af voor Jared Muralt, die niet alleen een geweldig scenario schreef, maar dat ook nog eens omzette in een bloedstollend mooi getekende strip.