Het verval : Boek 02

€24,95
Artikelcode 114362
Jared Muralt

Een vader moet toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Hoe kunnen ze overleven?
Scenario Jared Muralt
Tekeningen Jared Muralt
Inkleuring Jared Muralt
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 80
ISBN Hardcover 9789463068000

Nadat hij net zijn vrouw heeft verloren moet Liam, vader van twee kinderen, toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Terwijl het land op instorten staat wordt hij geconfronteerd met onverwachte gevaren en moet hij er alles aan doen om zijn dierbaren te beschermen.

In deze internationaal geprezen serie vertelt Jared Muralt niet alleen het verhaal van één gezin dat worstelt om te overleven, maar werpt hij ook een kritische blik op de mensheid en de drijfveren die tot deze apocalyps hebben geleid.

Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition met schetsdossier.

Het verval is een aanrader voor liefhebbers van Gung Ho en Walking Dead.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

c
28 Nov 2022
Cutting Edge
Het dystopsiche verhaal, na een dodelijke virusbesmetting, verplaatst zich van de stad naar de bergen. Maar ook daar is de menselijkheid soms ver zoek en moet men zich wapenen tegen de hardvochtige lokale bevolking en ronddwalende bendes. Het verval brengt geen origineel verhaal, maar de actie is wel spannend en je leeft wel mee met de hoofdpersonages. Goed vertier dus vanuit je warme, veilige stoel.

https://www.cuttingedge.be/boeken-strips/strips/12036/stripfax-jan-2022/
h
24 Jan 2022
Holly Moors , Moors Magazine
Het verbluffende aan de strip Het Verval van Jared Muralt is dat hij het verhaal schreef en tekende voordat de pandemie losbarstte, terwijl het het verhaal is van een volkomen uit de hand lopende pandemie.

We volgen Liam, de vader van twee kinderen, die zijn vrouw verloren heeft. Liam en zijn kinderen Sophia en Max zien hoe de wereld om hen heen door een ongekende gezondheidscrisis in verval raakt – steden worden in compartimenten verdeeld waar je niet uit mag, bevoorrading komt stil te liggen en het land staat op de rand van instorten.

De gevaren stapelen zich op en aan het begin van dit tweede deel besluiten ze de stad te verlaten om naar het huis van de grootouders op het platteland te vertrekken. Winter, kou en sneeuw maken het al niet gemakkelijker, maar de bendes die zich her en der gevormd hebben vormen het echte gevaar.

Gelukkig zijn er ook altijd en overal lotgenoten waar je wel op kunt rekenen, al weet je nooit precies wie je wel en wie je niet kunt vertrouwen. En dan is er ook nog de verlaten baby, die Sophia op de valreep nog net voor hun vertrek vond, en die ze ook proberen te redden.

Een indrukwekkende stripreeks, prachtig getekend, mooi verteld, maar weinig hoopgevend.
https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/het-verval-boek-2/