Rock & Stone (+stofomslag)

€29,95
Artikelcode 810031
Jean | Valeani | Georges

Na de oorlog tegen A.I. is de mensheid bijna uitgeroeid. Kunnen een jongen en een zelfstandige robot de geschiedenis van de mens veranderen?
Scenario Nicolas Jean
Tekeningen Yann Valeani
Inkleuring Gaétan Georges
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 96
ISBN Hardcover 9789464840803

Caldoria: een planeet vol rotsen en zand, lichtjaren verwijderd van de Aarde. Onder leiding van de Iawhé, een kunstmatige intelligentie, kwamen de machines in opstand. De mensheid werd bijna volledig uitgeroeid. Een jaar na de opstand ontmoet Stan, een jonge overlevende die ver van de stad woont, een zelfstandig opererende robot met een mysterieus doel... Zal het duo erin slagen om de loop van de geschiedenis te veranderen? 

Rock & Stone is een dubbeldik compleet verhaal.

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

s
07 Mar 2024
Striptip.nl
2215, planeet Caldoria. De kunstmatige intelligentie Iawhé heeft de mensheid bijna volledig uitgeroeid. Hij heeft alle machines onder controle en zet ze in om het restant ook te vernietigen. De wees Stan, bijgenaamd ‘Stone’, kijkt dan ook raar op wanneer hij een robot ontmoet die hem níet wil vermoorden. Samen met andere overlevenden wordt een plan bedacht om de almachtige AI uit te schakelen, en daarmee de mensheid weer een kans te geven.

Je gaat meeleven met het jochie Stan, dat zich weet te redden maar al zoveel te verduren heeft gehad in zijn leven, en zowaar ook met de robot – en dat is niet zo ongeloofwaardig als het klinkt. De tekeningen zijn prachtig om te zien en fraai ingekleurd. Een goed gemaakt klassiek post-apocalyptisch SF-verhaal. Hier ben je wel een uurtje zoet mee. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-februari-2024/
9
11 Dec 2023
9e KUNST.nl
Op een verre planeet is de AI doorgedraaid en heeft die beslist om alle mensen te vermoorden. As you do. Stanny, of Stone, is een jongetje dat de genocide overleefd heeft en alleen op een afgelegen plek woont. Op een dag krijgt hij bezoek van een robot die niet zoals alle andere robots is. Hij wil bijvoorbeeld eens niet alle mensen afmaken. Samen gaan ze op tocht om de mensheid te redden. Mooi getekend scifi epos met een kundig opgezet verhaal. De onthulling van het geheim van de robot is nogal ongeloofwaardig, maar als je daar kan naast kijken heb je een prachtige, actievolle oneshot met ruimte voor emoties in handen.

https://9ekunst.nl/2023/12/06/kort-van-stof-november-2023/