Lynx: Boek 3

€9,95
Artikelcode 212658
Alexandre Eremine | Serge Perrotin

In de verre toekomst onderzoeken agenten van het Interplanetaire Departement ter Preventie van Ecologische Rampen verschillende planeten die verspreid zijn over de hele melkweg...
Scenario Serge Perrotin
Tekeningen Alexandre Eremine
Inkleuring Alexandre Eremine
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 56
ISBN Hardcover 9789464840544
ISBN Softcover 9789464840551

Het einde van de eerste cyclus. Inclusief diverse karakter- en andere ontwerpschetsen!

In de verre toekomst inspecteren agenten Bor en Annet van het Interplanetaire Departement ter Preventie van Ecologische Rampen de ecologie van werelden verspreid over de vier hoeken van de Melkweg. Eén daarvan is Swön, een dode planeet die door het koninkrijk Ysla wordt gebruikt om giftig afval op te slaan. Tegen alle logica in is Bor ervan overtuigd dat zijn vermiste dochter zich ergens op deze onbewoonde wereld bevindt. Samen met Annet gaat hij op inspectiemissie...

Elk nieuw deel laat je nieuwe vreemde werelden ontdekken. Telkens worden ook verschillende ecologische rampen en de problemen die zij met zich meebrengen tegen het licht gehouden. Lynx is een sciencefictionreeks voor liefhebbers van Centaurus, Europa en Aldebaran.

2 reviews

3,5 sterren op basis van 2 beoordelingen

m
14 Jan 2024
MOORS MAGAZINE
De agenten Bor en Annet van het Interplanetaire Departement ter Preventie van Ecologische Rampen inspecteren in de verre toekomst werelden verspreid over de hoeken van de Melkweg. In dit afsluitende deel van de reeks Lynx komen ze terecht op Swön, een planeet die dood lijkt te zijn en waar giftig afval in kraters wordt gedumpt.

Bor is er van overtuigd dat zijn verdwenen dochter ergens op die onbewoonde planeet moet zijn, en samen met Annet gaat hij op inspectiemissie, en dan blijkt er heel wat meer aan de hand te zijn op die zogenaamde onbewoonde planeet.

Als elke goede science fiction is deze reeks ook weer een aaneenschakeling van uitvergrotingen en spiegelingen van onze eigen maatschappij, en als je de statuten van Lynx leest (zie mijn bespreking van deel 2 in de reeks) dan weet je ook meteen waar deze reeks om draait en hoe sommigen er alles aan zullen doen om onder deze basisregels uit te komen.

Het gaat dus voor een deel om geld, maar ook om macht en corruptie, en om racisme, dat in deze reeks verbeeld wordt door verschillende levensvormen een plek te geven. Mooie reeks, goed verhaal, geweldig getekend.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/lynx-3/
s
01 Dec 2023
Striptip.nl
De planeet Swön ligt op de grens van de federatie en wordt gebruikt voor het dumpen van giftig afval. De planeet is immers onherbergzaam en onbewoond. Het is juist die planeet waar de IDPER-agenten Bor de la Roque en Annet Pyriev belanden. Bor’s dochter is namelijk dood gewaand, maar hij heeft sterk het gevoel dat ze nog leeft. Ter plekke komen de beide agenten voor onaangename verrassingen te staan, die de interplanetaire politiek op hun grondvesten kunnen doen schudden.

De eerste twee stripboeken draaien vooral om het echte werk van het Interplanetaire Departement ter Preventie van Ecologische Rampen (IDPER). Dit afsluitende derde deel draait om de persoonlijke zoektocht van agent Bor. De buitenaardse Yslianen hebben een interessante rol in het geheel. Prima realistische tekeningen. Een amusant SF-verhaal, waarbij het plot wat vergezocht is. (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november-2023/