De Technovaders Integraal 1 (+stofomslag)

€39,95
Jodorowsky | Janjetov

De Technovaders is Jodorowsky en Janjetov op hun best! Deze integrale editie bundelt deel 1 t/m 4.
Scenario Alejandro Jodorowsky
Tekeningen Zoran Janjetov
Inkleuring Fred Beltran
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 212
ISBN Hardcover 9789463069366

Dit zijn de lotgevallen van een jongen die graag Technovader wil worden om het melkwegstelsel te bevrijden van zijn technologische juk. Albino is een eerlijke, wat ­naïeve ­jongen die cybergames ­ontwerpt met het doel zijn medemensen aan het dromen te zetten. ­Geconfronteerd met de duistere kanten van de menselijke ziel, zal hij zijn idealen moeten opgeven om zich een weg te banen door de geheime krochten van de macht...

De Technovaders is Jodorowsky (De Incal) en Janjetov (Centaurus, Europa) op hun best! Deze integrale editie bundelt deel 1 t/m 4. 

Ook verkrijgbaar als luxe COLLECTORS EDITION. KLIK HIER.

Snelle bestellers krijgen er tevens GRATIS een A3-Kunstdruk bij cadeau. OP=OP!

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
04 Sep 2022
STRIPSPECIAALZAAK.be
De eerste van twee geplande integrales van De Technovaders, een van de spin-offreeksen van De Incal, het grensverleggende sf-epos van Mœbius en Alejandro Jodorowsky. Van tekenaar Zoran Janjetov maakt Silvester al enkele jaren grote sier met de sf-reeks Centaurus en opvolger Europa. Fred Beltran (Nathanaëlle) werkte ook mee als tekenaar. Beide heren tekenden zelf al een spin-off van De Incal, respectievelijk De Jeugd van John Difool en Megalex. De Technovaders verscheen voorheen bij Arboris. Deze eerste integrale bundelt de eerste vier delen van de achtdelige reeks.

Wat zou Hergé hiervan gevonden hebben? Of Edgar P. Jacobs? Zouden de grondleggers van de Klare Lijn in rabiate bewondering gestaan hebben voor de perfectie van deze computertekeningen of zouden ze vertwijfeld hun heil gezocht hebben in hun vertrouwde potlood en gum. Feit is dat de tekeningen van Zoran Janjetov en Fred Beltran hun felle voor- en tegenstanders hebben. Enerzijds zijn ze koel en afstandelijk, anderzijds zorgen de miljarden bits en bytes voor diepte en megadetails, steeds afgebakend in een pure, trefzekere lijnvoering. Feit is dat De Technovaders eind vorige eeuw en begin deze eeuw al na vier albums uitgroeide tot een absolute sf-strip, zijn grote broer De Metabaronnen kwalitatief de loef afstekend.

Net zoals die De Metabaronnen is dit een geschifte familiekroniek. Nadat de mooie priesteres Panepha verkracht werd door drie ruimtepiraten, besluit ze haar verdere leven te wijden aan het nemen van wraak. Bizarre sf-verhalen waar de avontuurtjes van Storm, Nikopol en andere Ravians onmiddellijk bij verbleken. Pure vertelklasse die van Alejandro Jodorowsky terecht een onwrikbaar stripkeurmerk maakt! Als in: "En? Heb je de nieuwe Jodorowsky al in huis?"

WOUTER PORTEMAN

https://www.stripspeciaalzaak.be/besprekingen/absolute-sf-strip