Migali 01: Welkom op de Koninklijke Academie!

€8,95
Artikelcode 502010
Alexandre Arlène | Fabien Ökto Lambert

Dankzij haar malle streken en haar talent voor het veroorzaken van kleine rampen maakt Migali een onuitwisbare indruk op haar nieuwe school.
Scenario Alexandre Arlène
Tekeningen Fabien Ökto Lambert
Inkleuring Fabien Ökto Lambert
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463068857

Migali is aangenomen op de prestigieuze Koninklijke Academie! Schermen, klassieke dans en hardlopen voor eenhoorns – kortom, een compleet programma dat past bij haar opleiding tot toekomstig vorstin. Dankzij haar malle streken en haar talent voor het veroorzaken van kleine rampen zal Migali zeker een onuitwisbare indruk maken op de hele klas.

3 reviews

4 sterren op basis van 3 beoordelingen

i
03 Mar 2023
Indeboekenkast.com
Dankzij haar malle streken en haar talent voor het veroorzaken van kleine rampen maakt Migali een onuitwisbare indruk op haar nieuwe school.

Prinses Migali heeft geluk, ze is welkom als leerling op de Koninklijke Academie. Daar zal ze leren hoe je je als prinses hoort te gedragen, hoe je met eenhoorns om moet gaan en hoe je jezelf kunt verdedigen. Migali is een slimme eigenzinnige prinses. Ze maakt gemakkelijk vrienden, maar is vaak net even iets te veel aanwezig. Binnen de kortst mogelijke tijd weet iedereen wie ze is, waar er problemen zijn, daar is Migali.

In dit eerste deel uit de stripalbumserie Migali maak je kennis met Migali en haar familie, haar kat duizendpoot en de leerlingen van de Koninklijke Academie. Migali werkt zich nogal eens in de nesten, wat de meest komische situaties oplevert. Het meest vermakelijke van de strip is dat Migali het prima naar haar zin heeft. Ze heeft niet eens door dat de dingen niet helemaal gaan zoals van haar (als toekomstige vorstin) verwacht wordt.

De eigenwijze, bevreemdende illustraties zijn het creatieve werk van Fabien öckto Lambert. Het verhaal is bedacht en geschreven door Alexandre Ariène.

Dit eerste deel Welkom op de Koninklijke Academie! is een leuke kennismaking met Migali en smaakt zeker naar meer. De humor is wat flauw, doch vermakelijk. De strip tovert als vanzelf een glimlach op je gezicht. Iedere pagina bevat min of meer een losse strip, maar samen vormen ze een vloeiend geheel, een fijn en luchtig verhaal. Een album om te bewaren en zo nu en dan te herlezen.

https://indeboekenkast.com/stripboeken/stripboeken/migali/welkom-op-de-koninklijke-academie-1/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Migali is een eerste kennismaking met een spinnenprinses die heel wat amusante stoten uithaalt op haar nieuwe school. Ze gebruikt haar ‘superkrachten’ om vervelende kinderen tegen de muur te plakken, maar ze kan ook als lift gebruikt worden door op en neer te gaan via haar web. Een soort Spider-kid, maar dan geen superheld!

https://www.instagram.com/deboekenman/
s
24 Nov 2022
STRIPSPECIAALZAAK.be
Migali, een ongedisciplineerd maar voor de rest heel aardig prinsesje met zes armen dat als een Spider-Girl met spinnenwebben in de weer kan, krijgt een brief van de Koninklijke Academie. Ze is aangenomen op die eliteschool waar jonge prinsjes en prinsesjes klaargestoomd worden voor hun latere koninklijke taken. Daar leert ze schermen, ridderlijkheid, klassieke dans, hardlopen voor eenhoorns en diverse meer. Migali is een prettig huppelding dat vol enthousiasme en een bus vol nieuwe vriendjes aan haar eerste academiejaar begint. Dat gaat met hoogten en laagten gepaard. Zo is er de BEP-club, een pestclubje van Bijzonder Erudiete Prinsessen, die spinnen maar smerig vinden. Migali is echter voor geen kleintje vervaard om de pestkoppen op gepaste wijze van antwoord te dienen. Ze is zelf gek op Lou, een uitblinker en een hunk, al is zijn eerste kennismaking met Migali vooral gênant.

Het album is opgezet als een reeks gags, maar wel met een doorlopend verhaal, een formule die ook in Mooie Navels te lezen is. Pointes krijgen dus een vervolg in de volgende of een latere gag. Maar goed ook voor Migali's katje Duizendpootje dat heus niet na een grimmige pointe wordt verslonden door een postadelaar. We waren al verkocht na het lezen van die eerste gag. Wij kunnen dan ook erg genieten van goed gemaakte kinderstrips. Vaak bulken die van de ongedwongen fantasie, verrassende humor en een moderne aanpak. Nieuwste ontdekking in dat genre: Migali van uitgeverij Silveste. Tof getekend, mooi ingekleurd, pittige en plezante dialoogjes, prima vertaald door Marq van Broekhoven. Aanstekelijk stripje. Goed voor enkele keren een buldergelach en andere keren ingehouden gegrinnik.

Eind dit jaar zullen we ons Migali nog wel herinneren voor ons persoonlijke jaaroverzicht. Deel 2 verschijnt in juni. In het Frans telt de reeks al twee albums, maar elk album is daar 104 pagina's dik.
https://www.stripspeciaalzaak.be/besprekingen/meteen-verkocht