Klotehumor 01

€9,95
TeBo

Alle karakters van de popcultuur zijn hier een voorwendsel voor hilarische humor met ballen! Pijnlijk grappig...
Scenario TeBo
Tekeningen TeBo
Inkleuring TeBo
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Softcover 9789463068352

Batman, Tarzan, Asterix, Luke Skywalker, zombies, een onzedelijke wolf... Alle karakters van de popcultuur zijn hier een voorwendsel voor hilarische humor met ballen van de hand van TeBo. Pijnlijk grappig!

2 reviews

4 sterren op basis van 2 beoordelingen

d
29 Nov 2022
De Boekenman
Zoals de titel al doet vermoeden, is dit pareltje vooral komisch van aard. Geen blad voor de mond nemend, ongecensureerd en beenhard, zo kunnen we het album omschrijven. TeBo tovert gags tevoorschijn van onder andere Batman, Star Wars, Conan en Jan met de Pet. De tekeningen zijn fluks, bereiken hun doel (ons doen lachen) en laten niets aan de verbeelding over. De thema’s van TeBo’s gags zijn gevarieerd. We zien Luke Skywalker de liefde bedrijven met Prinses Leia, maar ook Conan ramt erop los met zijn zwaard. En als je schrik hebt van een piemel in een strip, zit je hier verkeerd. Als er één rode draad is doorheen de strip, zijn het wel piemels. Lekker ongecensureerd!

https://www.instagram.com/deboekenman/
m
10 Jan 2022
Moors Magazine
Politiek incorrect zijn ze zeker, de strips die de Franse tekenaar TeBo maakt. Een van zijn inspiratiebronnen is onder meer de anarchistische Marcel Gotlib, die in de jaren zestig heerlijk oneerbiedige strips maakte met een padvinder in de hoofdrol.

TeBo gaat nog een stapje verder en maakt strips waarin geweld, seks en bloederige toestanden eerder regel dan uitzondering zijn. Ik laat hier drie van de beschaafdste voorbeelden uit zijn boek Klotehumor zien (de titel zal fijngevoelige zieltjes al wel afschrikken, vermoed ik), dus als je dit al te ver vindt gaan kun je dit boek beter links laten liggen.

Maar als je niet terugdeinst voor humor die volledig “over the top” gaat, dan kun je je hart hier ophalen. Liefhebbers van Gotlib zullen hiervan smullen, maar nogmaals, als je streng in de leer bent en politiek correct tot en met, ga dan een deurtje verder. Ik schoot hier zelf in ieder geval een aantal keren onbedaarlijk in de lach, zal ik meteen maar bekennen.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/klotehumor/