Fang 01: Demonenjaagster

€19,95
Joe Kelly | Niko Henrichon

Dit zijn de avonturen van een jonge vos en haar jacht op demonen. Een zoektocht naar verlossing in een uitgestrekt dierenrijk.
Scenario Joe Kelly
Tekeningen Niko Henrichon
Inkleuring Niko Henrichon
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789463069434
ISBN Softcover 9789463069441

Dit zijn de avonturen van een jonge vos en haar jacht op demonen. Een zoektocht naar verlossing in een uitgestrekt dierenrijk.

In een wereld waar mensen en sprekende dieren samenleven gaat Fang de vos op jacht naar demonen. Ze spoort kwade geesten op in een fantastische wereld van Chinese folklore. Duels op leven en dood, de Heer der Duisternis, onbeschaamd vrijmoedig en een tikje poëtisch: dat en meer lees je in deze nieuwe reeks, een coming of age-verhaal vol kleurrijke personages.

Fang is geschreven door Joe Kelly (o.a. Spider-Man, Deadpool) en getekend door Niko Henrichon (Aeropostale, Meta-Baron, Deadpool).

4 reviews

4,3 sterren op basis van 4 beoordelingen

m
01 Dec 2022
MOORS MAGAZINE
Fang is een jonge, sprekende vos die in een fantasywereld waarin sprekende dieren en mensen samenleven op jacht gaat naar demonen. Demonen die er altijd weer in slagen groepen tegen elkaar op te zetten, haat en verdeeldheid te zaaien en iedereen tegen iedereen uit te spelen.

Fang ziet er schattig, klein en onschuldig uit, maar ze blijkt onvermoede krachten te hebben die zelfs de indrukwekkendste en agressiefste beren tot nederigheid dwingen.

Zoals alle echt goede fantasy houdt Fang je ook een spiegel voor waarin onze maatschappij uitvergroot en vanuit onverwachte perspectieven getoond wordt. Dat werkt heel goed en prikkelend, terwijl het tegelijkertijd ook gewoon een spannende strip is met een geweldig verhaal, en niet te vergeten magnifieke tekeningen.

En er zijn bijfiguren waar je van gaat houden – een enorme beer en een hert, die elkaar steeds meer gaan waarderen, terwijl ze begonnen als aartsvijanden bijvoorbeeld. En Fang zelf heeft donkere dromen, een getroebleerd verleden en een opmerkelijke moeder. Dat alles bij elkaar maakt dit een topstrip – ik kijk uit naar de volgende delen.

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/fang-demonenjaagster/
s
01 Dec 2022
Striptip.nl
In een gevaarlijke middeleeuwse dierenwereld, waar een burgeroorlog heerst, kan het gevaar ook van binnenuit komen. Wanneer een demon weet te infiltreren in een gemeenschap zal die er vroeg of laat door worden verslonden. Gelukkig zijn er demonenjagers, en de kleine vos Fang is er een van. Wanneer een hert Fang vraagt om haar zoon te bevrijden van een demon, komt de demonenjaagster tegenover een clan agressieve beren te staan.

Deze nieuwe reeks knalt er vol in: de spannende actiescènes volgen elkaar snel op! Interessante wereld ook, het dierenrijk met oosterse invloeden. De tekeningen zijn niet strak geïnkt en eerder schetsmatig, maar best fraai. Fang worstelt zelf niet alleen met demonen, maar ook met haar afkomst. Wie of wat is ze eigenlijk? Het gaat regelmatig door haar hoofd. Dit eerste deel belooft veel goeds! (MD)

https://www.striptip.nl/strip-speeddates/de-strip-speeddates-van-november-2022/
d
29 Nov 2022
De Boekenman
Wat een geweldig album is het debuutalbum van Fang! Als je alleen de cover al bekijkt, ziet het er veelbelovend uit; gigantische beren met centraal een klein, zelfzeker ogend vosje. Het verhaal zit vol actie en dat is ook extreem mooi uitgewerkt door het auteursduo Joe Kelly- Niko Henrichon (beide bekend van onder andere Deadpool). Ook mooi meegenomen is het dossiertje achteraan met enkele zeer knappe tekeningen! We willen het blijven benadrukken; haal Fang in huis, je weet niet wat je mist.

https://www.instagram.com/deboekenman/
9
28 Nov 2022
9ekunst.nl
Een antropomorfische moervos die, in een wereld die verdacht veel weg heeft van feodaal Japan, op demonen jaagt? Yes please! Niko Henrichon steelt de show met zijn krasserige, doch kleurrijke tekeningen vol actie. Voeg daaraan toe dat scenarist Joe Kelly weet hoe hij een plot moet voortstuwen, personages moet uitwerken en dat moet overgieten met een sausje van pure actie en een verrassende plottwist en je krijgt een quasi perfect half uurtje entertainment.

https://9ekunst.nl/2022/11/06/kort-van-stof-september-2022-2/