Het masker van Fudo 04: Vlees

Artikelcode 210814
Saverio Tenuta

Een 4-delige samoerai-fantasy over een arme jongen die een houten masker vindt en daarmee ongemerkt het pad naar zijn ondergang bewandelt...
Scenario Saverio Tenuta
Tekeningen Saverio Tenuta
Inkleuring Saverio Tenuta
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463066365

Reeks Compleet

Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette… Hij was een arme jongen met een vurig karakter, die ervan droomde een machtige samoerai te worden. Het geweld tegen zijn zusje voedde zijn woede en zijn strijdlust. Totdat...

Het masker van Fudo is een 4-delige reeks van Saverio Tenuta, in de wereld van de Scharlaken Wolken en Izuna.

 

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

m
16 Jun 2021
Moors Magazine
Het Masker van Fudo is een vierdelige strip die weer onderdeel is van de wereld van de Scharlaken Wolken, een fantasywereld die bedacht is door Saverio Tenuta. We bevinden ons daarbij in het Japan van de samoerai, van een paar eeuwen geleden.

De arme jongen Shinnosuke vindt een vreemd houten masker. Dat geeft hem de kracht om zijn familie te verdedigen, maar ook meer dan dat… Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette. Het masker neemt hem helemaal over, en hij gaat zo langzaam maar zeker zijn ondergang tegemoet.

In het vierde en laatste deel, Vlees, krijgen we weer een groot aantal heftige en bloederige gevechten te zijn, waarbij de confrontatie met de destructieve krachten van zijn eigen moeder het indringendste is.

Het Masker van Fudo is een merkwaardige combinatie van fantasy en horror, met de middeleeuwse samoerai-wereld als decor. Niet voor tere zieltjes, maar als je van horror en van fantasy houdt absoluut een aanrader!

https://www.moorsmagazine.com/cartoons/strips/het-masker-van-fudo-4-vlees/