Het masker van Fudo 02: Regen

Artikelcode 210812
Saverio Tenuta

Een 4-delige samoerai-fantasy over een arme jongen die een houten masker vindt en daarmee ongemerkt het pad naar zijn ondergang bewandelt...
Scenario Saverio Tenuta
Tekeningen Saverio Tenuta
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463062152

In het middeleeuwse Japan vindt de arme jongen Shinnosuke een vreemd houten masker. Dat geeft hem de kracht om zijn familie te verdedigen, maar ook meer dan dat... Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette… Hij was een arme jongen met een vurig karakter, die ervan droomde een machtige samoerai te worden. Het geweld tegen zijn zusje voedde zijn woede en zijn strijdlust. Totdat...

Het masker van Fudo is een 4-delige reeks van Saverio Tenuta, in de wereld van de Scharlaken Wolken en Izuna.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
18 Jan 2022
StripInfo.be
Nou, waar ik dacht dat het vorige deel al de nodige achtergrond van Shinnosuke al gebracht zou hebben, wordt het me nu duidelijk dat dat verre van de waarheid was. Ook dit tweede deel graaft in het verleden van Shinnosuke om uit te leggen waarom hij geworden is wie hij is en waarom hij op het punt staat te doen wat hij al lang gepland heeft te doen. Was het echt nodig om heel dit deel ook aan het verleden van Shinnosuke te spenderen? Wellicht niet, maar het is wel leuk wachten op vooruitgang in de zaak wanneer er zoveel actie is in dat verleden.

Dit oude Japan is inderdaad niet bepaald vredelievend en dus krijgen we behoorlijk wat dodelijk geweld te zien. Maar het is op zijn samoerais en die zwaardgevechten zijn dan wel behoorlijk bloederig, maar ze hebben ook een zeker gevoel voor ritme en beweging waardoor ze een zekere schoonheid hebben in hun rauwheid.

Ondanks de hardheid in woord en daad, zijn de tekeningen opnieuw charmant en gracieus. De harmonische architectuur, het contrasterende kleurgebruik met het oranje-rood tegen het blauwe-grijs, de typische Japanse kledij, het zorgt allemaal voor een warme sfeer. En net dat leidt er dan weer toe dat het verhaal wreder overkomt.

In het kort: De cliffhanger op het einde lijkt het echte startschot te geven