Het masker van Fudo 01: Nevel

Artikelcode 210811
Saverio Tenuta

Een 4-delig meeslepend verhaal van een ware helletocht in het Wilde Westen. Kleurrijke types gaan gezamenlijk op zoek naar een mysterieus document dat de loop van de Amerikaanse geschiedenis ingrijpend kan veranderen.
Scenario Saverio Tenuta
Tekeningen Saverio Tenuta
Inkleuring
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463062084

Shinnosuke, afkomstig uit de allerlaagste sociale klasse van de middeleeuwse Japanse maatschappij, groeit op bij een moeder die hem niet moet en een zusje dat hij probeert te beschermen. Verborgen achter het houten masker, dat hij vond in een verlaten tempel, durft hij in opstand te komen tegen het onrecht dat hem overkomt. Maar het masker blijkt over een bijzondere kracht te beschikken...

Het masker van Fudo is een 4-delige reeks van Saverio Tenuta, in de wereld van de Scharlaken Wolken en Izuna.

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

s
17 Jun 2021
Strip Tip
Het masker van Fudo is het eerste van een vierluik. Sommigen zeggen dat angst een schepping van demonen is. Als verweer zetten de mensen maskers op, in de ijdele hoop hun zwakheden te verbergen. Maar als een man niet meer zonder zijn masker kan, houdt hij op zelf te bestaan…

het masker van fudoWe zijn in Japan, het jaar 283 van de Bakufu-heerschappij. Er gaan geruchten rondom de slokken Saké. Een mysterieuze krijger, een huurmoordenaar is in de stad om de Shogun te vermoorden.
Even later ontmoeten we hem en zijn metgezellen. In een werkelijk schitterende middeleeuwse Japanse ambiance weet hij toch meteen je fantasie te prikkelen: welk verhaal gaat achter deze gemaskerde figuur schuil?

Aan de hand van een krachtige flashback neemt Saverio Tenuta ons mee, verder de geschiedenis in van een beschadigde jongen, Shinnosuke. Meer kan ik niet vertellen. Meer moet je zelf ontdekken. Bloederig, maar ijzersterk geschreven en getekend. 素晴らしいです.