Donjon Monsters 11: De grote leider

€17,95
Artikelcode 210668
Joann Sfar | Lewis Trondheim | Staninslas

De geschiedenis van de Donjon, de slottoren van de serietitel, wordt door Joann Sfar en Lewis Trondheim in verschillende tijdperken en evenveel reeksen verteld. Met draken, eenden én konijnen!
Scenario Joann Sfar, Lewis Trondheim
Tekeningen Staninslas
Inkleuring Walter
Formaat B 22 x 29 cm
Pagina's 48
ISBN Hardcover 9789463067874

In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar.

Julius Kwansuis leidt een rustig leven in Eendstad. Daar maakt hij automaten en zorgt voor de mechanische verdediging van de vesting. Dat gaat allemaal prima tot de dag waarop een leger van 20.000 Orks naar de stad optrekt. Hij gaat naar zijn occulte broer om de levensvlam te vinden die nodig is om de automaten te activeren. Maar zijn broer zegt dat hij zal sterven bij het redden van de stad...

Lees van Lewis Trondheim ook Kobijn en Het eiland Bourbon 1730.

1 beoordelen

5 sterren op basis van 1 beoordelingen

h
11 Jan 2022
Holly Moors, Moors Magazine
In het Onmetelijke, immer uitdijende Donjon-universum van de Franse stripmakers Joann Sfar en Lewis Trondheim neemt de reeks Donjon Monsters een aparte plek in, want er speelt elke keer een andere figuur een hoofdrol die normaalgesproken alleen in de coulissen van het Grote Donjonverhaal zou optreden.
In nummer 11 in die reeks, De Grote Leider, springen we terug in de tijd, nog voor er sprake is van de Donjon, maar de Kwansuizen wel al rondlopen in Eendstad. Dit verhaal draait om twee broers, een vrouw, en een machine die wel heel erg menselijke trekjes heeft – overigens hebben alle dieren en mythische figuren in de wereld van de Donjon altijd menselijke trekjes, dat maakt deze serie fantasystrips juist ook zo vreselijk leuk.

Juist omdat dit verhaal zich zo vroeg in de tijd afspeelt en er nog geen bekenden meespelen kun je het heel goed lezen als je nog geen enkel Donjonverhaal gelezen hebt. Het is feitelijk een universeel verhaal over broederliefde, jaloezie, echte liefde en spelletjes rond de macht. Meng dat met wat krankzinnige ideeën – laarzen die groeien als er op gehuild wordt, een zwaard dat je pas kunt trekken als je met je blote vingers drie heldendaden hebt verricht, en meer van dat soort absurdismen, en je bent vertrokken. Welkom in de wereld van de Donjon!